Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Már nincs tétje a Gyurcsány-show-nak

Vágólapra másolva!
Nincsen tétje a Gyurcsány-show második fordulójának: Gyurcsánynak lesz a legnagyobb parlamenti frakciója a baloldalon, a legerősebb baloldali frakcióvezetőként úgyis ő dönt majd mindenről. A bukott miniszterelnök semmit sem bíz a véletlenre: Márki-Zay visszalép, csak a legfőbb szövetségesei maradnak talpon - írja Deák Dániel a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A XXI. Század vezető elemzője szerint még meg sem száradt a tinta a szavazólapokon, Márki-Zay Péter máris bejelentette: visszalépnek egymás javára Karácsony Gergellyel. Pontosabban, úgyis Márki-Zay lép majd vissza, hiszen Gyurcsány Ferenc nem bízza a véletlenre a dolgot: kizárólag az ő szoros szövetségesei maradhatnak bent a második fordulóban.

Teljesen mindegy tehát, hogy Gyurcsány felesége vagy Karácsony Gergely nyer, a győztes úgyis Gyurcsány Ferenc.

A felesége esetében ez egyértelmű, a főpolgármesterrel pedig már 2004 óta valamilyen formában együttműködik (aki egyébként több tízmilliót is kapott ezért) a DK vezetője,

- írja Deák. Hozzáteszi:

Gyurcsány Ferenc pártja állítja a legtöbb jelöltet, összesen 33 egyéni körzetben. Emellett a listán is a DK kapja majd a legtöbb helyet, hiszen Gyurcsány a legerősebb baloldali pártvezető, miután Jakab Péter és Fekete-Győr András csúfos kudarcot szenvedett.

Így a DK-nak lesz a legnagyobb parlamenti frakciója 2022-től a baloldalon belül.

Az elemző arra emlékeztet, hogy Gyurcsány Ferenc múlt héten a SpiritFM-ben elárulta, hogy frakcióvezető szeretne lenni a következő parlamenti ciklusban.

Az elkövetkezendő napokban tovább folytatják majd a színjátékot, úgy tesznek, mintha valódi tétje lenne az előválasztásnak nevezett cirkusz második fordulójának. A játék ugyanakkor már lefutott:

Karácsony Gergelyt akarják közös miniszterelnök-jelöltnek, hiszen mögötte nincsen erős párt, könnyen lehet irányítani.

Ha pedig végül a főpolgármester kampánya teljesen összeomlana, B tervnek még mindig ott van Gyurcsányné, hívja fel rá a figyelmet az elemző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről