Több száz millió forintos pénzmosás miatt emeltek vádat Szegeden

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Külföldi cégektől kicsalt 350 millió forint tisztára mosásában közreműködött két férfi és egy nő, ami miatt vádat emelt ellenük a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

2018 januárja és júliusa között a két férfi érdekeltségébe tartozó két gazdasági társaság bankszámláira megtévesztett külföldi cégek hétszer utaltak nagyobb összegeket.

Az ügyben megvádolt emberek tisztában voltak azzal, hogy

a 10,5 millió és 154 millió forint közötti jóváírások bűncselekményekből származnak.

Az összegek egy részét azonnal felvették, nagyobb részét viszont - valótlan adatokat feltüntetve - saját lakossági és céges számlái között többször átutalták, majd a már legálisnak látszó készpénzt szerezték meg a bankból.

Ezzel csaknem 200 millió forinthoz jutottak hozzá.

A legutolsó, 154 millió forint felvételét is megrendelték, de azt a pénzintézet, a csalás gyanújáról értesülve, visszautalta az átulasát indító vállalkozásnak. Az egyik férfi a bűncselekményekből származó összegekből 5 millió forintot utalt a felesége magánszámlájára, aki a pénzt részben felvette, részben rövid időn belül bankkártyával elköltötte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!