A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A lengyel kormánypárt politikusa a Fidesznek drukkol

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Marek Kuchcinski, a lengyel Jog és Igazságosság párt alelnöke, a Szejm külügyi bizottságának elnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Marek Kuczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt politikusa arról beszélt, hogy az utóbbi években gyakran megtapasztalják a szoros magyar-lengyel barátság jelentőségét, hiszen összeköti a két népet a sorsközösség, a közös történelem, továbbá az, hogy hasonlóan látják a jelen politikai valóságot és Európa jövőjét.
Vágólapra másolva!

„A nemzet szabadsága és az állam szuverenitása számukra érték” - mondta Marek Kuczyński.

Szerinte országaik szuverenitását nemcsak Keletről, hanem Nyugatról is támadják.

- magyarázta.

Marek Kuczyński, a lengyel Jog és Igazságosság párt alelnöke, a Szejm külügyi bizottságának elnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán, a HUNGEXPO-n, 2021. november 14-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint mondta, az EU-nak sürgős reformokra van szüksége, ezért decemberben Varsóban egyeztetnek majd az európai konzervatív pártok az Unió jövőjéről.

„A magyar-lengyel és a visegrádi együttműködésnek köszönhetően Közép-Európa erős és erős is marad, ezért továbbra is együtt kell működniük”

- mondta Marek Kuczyński, aki végül sok sikert kívánt a Fidesznek a jövő évi választásra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!