Varga Judit: Megvédjük a magyar gyermekeket és a szülők jogait

VARGA Judit
Budapest, 2021. november 25. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Következő ezer év a gyermekekért! című, az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet konferenciáján Budapesten, a Lónyay–Hatvany-villában 2021. november 25-én. Varga Judit közölte, hogy a gyermekvédelmi törvény a gyermekek védelméről és a szülők jogának biztosításáról szól. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Döntött a Parlament, lesz népszavazás. Megvédjük a magyar gyermekeket és a szülők jogait, az LMBTQ-lobbit pedig megállítjuk az iskolák kerítésénél! - írja közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Varga Judit hozzátette: a mi politikai közösségünk fennállása óta azért küzd, hogy Magyarország valódi demokrácia lehessen, ahol nyílt és őszinte párbeszéd folyhat bármilyen társadalmi kérdésről, és ahol a magyar emberek szándékát senki sem kérdőjelezi meg.
Vágólapra másolva!

Varga Judit azt írta a Facebookon, hogy

csakis közös akarat képes megálljt parancsolni az erőszakos LMBTQ-lobbinak és a brüsszeli nyomásgyakorlásnak, éppen ezért kezdeményezett a Kormány népszavazást a gyermekvédelem kérdésében,

amit az Országgyűlés kedden meg is szavazott. Ezekre a kérdésekre adhatunk majd választ a gyermekvédelmi népszavazáson:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Varga Judit azt is kiemelte, hogy:

Mint arról korábban írtunk, a parlament november 9-én változtatott az országos népszavazás eljárásán ellenzéki kezdeményezésre, egyhangúlag.

EZ TESZI LEHETŐVÉ, HOGY NÉPSZAVAZÁS AKÁR ORSZÁGGYŰLÉSI, EURÓPAI PARLAMENTI VAGY ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSSAL EGYSZERRE IS TARTHATÓ.

Eltörölték ugyanis azt a korlátot, miszerint referendum nem tűzhető ki az ezen választásokat megelőző és követő 41 napon belüli időpontra. A referendum időpontjáról a köztársasági elnök dönt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!