Áder János: A cselekvés lehetőségeit mutatja meg a Planet 2021

ÁDER János
Budapest, 2021. november 8. Áder János köztársasági elnök beszédet mond a november 29. és december 5. között megrendezendő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából kiadott bélyeg ünnepélyes forgalomba bocsátásán a Sándor-palotában 2021. november 8-án. A 20 ezer példányban kibocsátott, 500 forintos névértékű bélyeget Demján Szilárd grafikus tervezte. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
Vágólapra másolva!

Az államfő kifejtette, hogy a Your Planet összesen több mint 120 oldalnyi kísérő szöveggel mutatja be az emberiség hatását a környezetre, a fenntarthatóság lehetőségeivel együtt.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a november 29. és december 5. között megrendezendő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából kiadott bélyeg ünnepélyes forgalomba bocsátásán a Sándor-palotában. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette, hogy néhány óra alatt ennyi tudás megerőltető lenne, de a hanghatások és látványelemek jelentősen megkönnyítik a befogadást. Az élményszerzés fontos, de ennél is fontosabb tudásvágyat ébreszteni a környezetvédelem iránt, különösképp a gyermekekben - hangsúlyozta.

Áder János azt reméli, hogy a látogatóknak eszükbe jut mindaz, amit itt átéltek, ha később bármilyen helyzetben szembesülnek a környezetvédelem kérdéseivel. A helyszíni visszajelzések alapján a közönségprogramok fölkeltették a látogatók érdeklődését, és megmutatják, hogy nem érdemes fölöslegesen vásárolni, a kelleténél többet fogyasztani, még több hulladékkal terhelni a környezetet - mondta az államfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről