Letartóztatták a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
Egy hónapig rács mögött marad Sz. Lajos, L. István és H. László, így döntött csütörtökön délután a bíró a Katzenbach-gyilkosság ügyében.
Vágólapra másolva!

Hat óra kellett ahhoz, hogy a bíróság eldöntse, letartóztassák-e a Katzenbach-gyilkosságban gyanúsított férfiakat, akiket

a héten fogtak el a rendőrök a néhai MTK-labdarúgó 12 évvel ezelőtti megölése miatt.

Mindhárman jelen voltak a tárgyalóteremben a Blikk szerint. Dr. Zamecsnik Tamás, Sz. Lajos védője a lapnak azt mondta, hogy amit megismert a gyanúsításból, szerinte összefüggéstelen koholmány. A nyomozási bíró elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapra.

Ahogy írtuk, a gyanú szerint az egykori Eclipse-vezér,

H. László és az Eclipse-ügy másik érintettje, D. Endre bérelhette fel a gyilkosokat, Sz. Lajost és L. Istvánt.

A két felbujtóból az egyik már meghalt. H. Lászlót viszont ki tudták kérdezni az ügyben, sőt poligráfos vizsgálatnak is alávetették, amin - védője szerint - átment. Bár ragaszkodik ahhoz, hogy ártatlan, a nyomozók szerint Katzenbach halála előtt írt egy levelet, amelyben az áll,

hogy a két eclips-es halálosan megfenyegette őt és a családját is.

Kedden jelentették be, hogy egy összehangolt akcióban elfogtak három embert Budapesten és Gyömrőn a néhai focista meggyilkolásával kapcsolatban indított nyomozás során. A halálakor 45 éves sportoló holttestét 11 évvel a megölése után, tavaly októberben találták meg a földbe ásva Baranyajenőnél.

A most 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. István gyilkossággal, a szintén 51 éves H. Lajost felbujtással gyanúsították meg.

Mindhárom férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amit most rendelt el a bíróság egy hónapra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről