A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Transznemű lett, ezért csökkentsék a büntetését - ezt követeli egy terrorista

Vágólapra másolva!
Egy illinois-i férfi, aki a közelmúltban felrobbantott egy mecsetet, most azzal próbál védekezni a bíróságon, hogy időközben transznemű nővé változott. 
Vágólapra másolva!

A The Blaze beszámolója szerint 2020 decemberében ítélték el a minnesotai Bloomingtonban található Dar Al-Farooq Iszlám Központ elleni támadás megszervezéséért Michael Harit. A robbantás során a férfi egy házilag készített nyolckilós bombát hozott működésbe, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a merényletben senki nem sérült vagy halt meg.

A terrorista tavaly került a bíróság elé, ahol az ügyészek a vádlott előélete és a támadás vallási jellege miatt életfogytiglani büntetést indítványoztak. Tehát Hari életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, ennek ellenére védőügyvédje, Shannon Elkins a napokban enyhítést kért a bíróságtól - védence nemi identitásával kapcsolatos belső zavaraira hivatkozva. Ugyanis

a védelem indoklása szerint a nemrég még mecsetet robbantó férfi hirtelen transznemű nővé változott.

Ennek megfelelően Hari már kérvényezte is nemváltozásának bejegyzését az állami hatóságtól. Így ezentúl Emily Claire Harinek kell őt szólítani, és ilyen formában kérheti majd az áthelyezését a női börtönökbe.

Érdemes megnézni a jogi indoklást is; elég meghökkentőre, de leginkább zavarosra sikerült. "Ügyfelem erősen vágyott arra, hogy teljes átváltozást hajtson végre magán, de tisztában volt vele, hogy ismerősei kiközösítenék" - írta Elkins a bírósági dokumentumokban. "Így titokban utánanézett az interneten a "nemváltoztatás", "a transznemű műtét" szavaknak - magyarázta a jogász, aki azt is ismertette, hogy Hari egyszerre vásárolt katonai és női ruhákat magának. "Kettős életet élt" - húzta alá, hozzátéve, hogy Bangkokba készült a nemváltoztató műtétjére.

A nemváltoztatással egy időben Elkins méltányos elbírálást, a büntetés 30 évre való csökkentését kérte a bíróságtól.

Egyébként Hari korábban egy gyermekrablási ügyben is bíróság elé állt: volt feleségétől elrabolta saját lányait, akiket engedély nélkül elvitt Közép-Amerikába.

A terrorcselekményével kapcsolatos ügyben szeptemberben hirdet ítéletet a minnesotai bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!