Frank Füredi: A genderőrület mellőzi a józan belátást, komoly bajban van a társadalom

gender homosexuality, transz, drag queen, dragqueen, gender, lmbtq
Drag queens Scalene Onixxx (L) and Athena Kills are greeted by sisters Cambria (C) and Waverly (2ndR) beside their mother Melissa following a session of Drag Queen Story Hour at Cellar Door Books in Riverside, California, on June 22, 2019. - Athena and Scalene, their long blonde hair flowing down to their sequined leotards and rainbow dresses, are reading to around 15 children at a bookstore in Riverside. The scene would be unremarkable -- except that they are both drag queens. The reading workshop is part of "Drag Queen Story Hour," an initiative launched in 2015 by a handful of libraries and schools across the United States. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
Frank Füredi szociológus, publicista a Látószög Blogon közzétett legújabb írásában arról ír, hogy szerinte a brit Munkáspártot foglyul ejtette a transzneműség ideológiája. Megemlíti, hogyan hódolt be az Egyesült Királyság a genderideológiának, és hogyan tagadják le azt, amit férfiak és nők esetében a születésnél fogva a természeti törvények adnak az ember számára. Füredi szerint a képzelgés és a teljes irányvesztés állapotába sodorhatja a fiatalokat, ha azt tanítják nekik, hogy nemcsak nőknek lehetnek női reproduktív szerveik. Biztos recept ez arra, hogy tartós identitásválságba taszítsuk a fiatalokat - írja.
Vágólapra másolva!

Füredi írását azzal kezdi, hogy megemlíti Keir Starmert, a párt vezetőjét, aki szerinte szemrebbenés nélkül elvetette a tudománynak azt a mindmáig vitathatatlan álláspontját, hogy a férfiak és a nők között biológiai különbség áll fenn. Füredi leszögezi, hogy Andrew Marr televíziós műsorában Starmer tévesnek minősítette azt az álláspontot, miszerint „méhnyakkal csak nők rendelkeznek". Füredi úgy véli, hogy

napjainkig semmi kétség nem férhetett ahhoz, hogy méhnyakkal csak nők rendelkeznek. Szerinte, akinek van valami fogalma a biológiáról, az tudja, hogy a méhtest-méhnyak határán van a belső és a külső méhszáj.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy

Starmer meglehet, hogy tehetségtelen és gerinctelen politikai szereplő, egyúttal azonban magasan képzett királynői tanácsadó is. Füredi szerint

a politikus méhnyaktagadó állásfoglalása valamiféle politikai pragmatizmussal magyarázható, semmint a női test felépítésének feltűnően hiányos ismeretével

– írja, majd hozzáfűzi:

közelebbről nézve azért tagadja a nyilvánvaló tudományos tényeket, mert magáévá tette az identitáspolitikát és a transzneműség-párti ideológiát.

Karácsony Gergely főpolgármester a Pride-felvonuláson, Budapesten, 2021. július 24-én. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Óriási sebességgel terjed a transznemű ideológia

Füredi szerint

Füredi felháborodásának ad hangot, hiszen szerinte

A publicista azt is megemlíti, hogy az Egyesült Királyságban Theresa May konzervatív kormánya állt a transznemű eszmények pártolásának élére.

- fogalmaz.

Ma már kirekeszető, ha egy nő várandós

A szociológus kifejti, hogy

az olyan világban, ahol az a valaki, aki gyermeket hozott a világra apának nevezheti magát, nincs semmi meglepő abban, ha azt halljuk, hogy kirekesztőnek számít „várandós nőkről" beszélni.

A Brit Orvostudományi Társaság „befogadó nyelvhasználati" irányelvei azt ajánlják az Olvasónak, hogy a bevett „terhes nő" kifejezés helyett a „terhes személy" szókapcsolatot használják. Legutóbb a The Lancet, ez az igen tekintélyes folyóirat úgy határozott, hogy a női testet a továbbiakban „hüvellyel rendelkező testnek" fogja nevezni - összegez Frank Füredi.

Ha pedig egyszer az egészségügyi hivatal jelentős intézményei ily módon szükségesnek tartják, hogy felsorakozzanak a transzneműség ideológiája mellett, nem sok kétség marad afelől, hogy nagy bajban van a társadalom.

Füredi is ír arról a jelenségről, amelyet jól példáz az, amint Lil Nas X LMBTQ-zenész terhesen pózol egy medence partján, hogy ezzel népszerűsítse legújabb albumát:

Leszögezi:

A TRANSZNEMŰSÉG IDEOLÓGIÁJÁVAL NEM EGYSZERŰEN AZ A BAJ, HOGY BIOLÓGIAI HAZUGSÁGRA ÉPÜL. A LEGFŐBB HÁTULÜTŐJE AZ, HOGY VAKBUZGÓ ÉS TEKINTÉLYELVŰ MOZGALOM EZ, AMELY TILTJA AZ ÉRVELÉST ÉS A VITÁT A SZÓBAN FORGÓ KÉRDÉSEKRŐL.

Füredi szerint

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!