Vágólapra másolva!
Szorongással és pánikrohamokkal küzd a francia Caroline Garcia, a 2022-es női tenisz-világbajnokság győztese, ezért a mostani szezonban már nem indul több tornán.

A világranglista korábbi negyedik helyezettje a közösségi oldalán osztott meg részleteket mentális problémáiról, és azt is hozzátette, hogy fizikálisan sem tartja alkalmasnak magát a további versenyzésre, mert makacs vállfájdalmakkal küzd, ezért most szabadidőre van szüksége a gyógyuláshoz.

Kimerült vagyok a szorongástól, a pánikrohamoktól, a meccsek előtti könnyektől. Belefáradtam abba, hogy lemaradok a családi pillanatokról, és soha sehol nem érzem otthon magamat. 

Belefáradtam abba is, hogy egy olyan világban éljek, ahol a múlt heti eredményeim, a helyezésem, vagy a ki nem kényszerített hibáim alapján mérik az értékemet" - idézte az MTI a 30 éves sportolónőt.

Caroline Garcia
Szorongás és pánikrohamok gyötrik Caroline Garciát
Fotó: AFP (Photo by ULISES RUIZ / AFP)

Garcia 2022-ben a WTA-vb megnyerése mellett elődöntős volt a US Openen, eddigi pályafutása során 11 WTA-tornát, párosban pedig két Grand Slam-tornát nyert, idén viszont egyik Grand Slamen sem jutott tovább az első fordulóból egyesben.

Elárulta, rendszerint olyan dolgok miatt aggódik, amiket még nem ért el karrierje során: soha nem vezette a világranglistát, sőt nem tudott egy évig megragadni a legjobb tíz között, soha nem nyert egyesben Grand Slam-versenyt és soha nem állhatott olimpiai dobogón.

A világranglistán jelenleg 36. Garciának mindezek ellenére továbbra is eltökélt szándéka, hogy jövőre folytassa a versenyzést. Mint írta, néhány hét pihenő és feltöltődés után elkezd készülni fizikailag, mentálisan és taktikailag is a következő idényre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!