Orbán Viktor: Magyarország támogatja Ukrajna szuverenitását és területi épségét

GULYÁS Gergely; ORBÁN Viktor; BENKŐ Tibor; ROGÁN Antal; VARGHA Tamás; PINTÉR Sándor
Budapest, 2022. február 22. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 22-én. A kormányfő vezetésével összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából. Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A magyar miniszterelnök a megbeszélésen kifejtette:

Magyarország - szomszéd államként - aggodalommal figyeli az ukrajnai fejleményeket.

Orbán Viktor tájékoztatta Zelenszkij elnököt arról, hogy Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 22-én. A kormányfő vezetésével összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából. Az asztalnál Pintér Sándor belügyminiszter (b), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4), Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j3), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke (j) Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ennek keretében a kormány folyamatosan egyeztet nyugati szövetségeseivel - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a tárgyalás során biztosította Volodimir Zelenszkijt arról, hogy Magyarország ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Twitter-üzenetben jelezte kedden, hogy folyamatos telefonbeszélgetéseket folytat partnereivel. Ennek keretében tájékoztatta Orbán Viktort is az ukrajnai biztonsági helyzetről.

Az ukrán elnök szerint a két politikus egyetértett abban, hogy közös erőfeszítéseket kell tenni a helyzet békés rendezése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!