A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soros György emberének véleményét visszhangozza Márki-Zay Péter

Márki-Zay, Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc, baloldal, hatalom
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban lapunk is beszámolt, ha egy tagállam kormánya azt csinálja, amit Brüsszel akar, úgy akkor sem indítanak az adott ország ellen vizsgálatot, ha ott nagy a korrupció és lopják az uniós pénzeket. Ellenben, ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat – összefoglalva erről beszélt Dalibor Rohac, egy amerikai kutatóintézet munkatársa a Magyar Nemzet birtokába jutott egyik felvételen. A Mandiner most arra emlékeztet, hogy Dalibor Rohac rendszeresen bírálta az elmúlt években a magyar kormányt a nemzetközi sajtóban, és kapcsolatot épített a hazai ellenzékkel. Az egyik amerikai kutatóintézet munkatársa Magyarországot lejárató első cikkét 2012-ben a Weekly Standard-on közölte le, melynek címe „Magyarország útja a szolgaságba" volt.
Vágólapra másolva!

Pénzügyi szigorítást javasolt Magyarország ellen, korrupcióval és az orosz érdekek kiszolgálásával vádolta hazánkat, de Rohac egyike volt azoknak a nemzetközi szakértőknek is, akik azt az egyértelmű álhírt terjesztették el hazánkról, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával a magyar kormány megszüntette a parlamentáris demokráciát.

A Mandiner arra emlékeztet, hogy Rohac szerint

Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének, ha Orbánt leváltanák.

Dalibor Rohac a Magyar Nemzet írása szerint a korrupció és az orosz kapcsolat megítélésén keresztül mutatta be a Magyarországgal szemben alkalmazott alaptalan megkülönböztetést, támadást. Egyúttal közölte: Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének, ha Orbánt leváltanák, és ismét a baloldal kerülne kormányra Magyarországon.

– vélekedett Rohac, és azt is kifejtette, miért gondolja így:

Rohac itt minden bizonnyal arra utalt, hogy bár Brüsszel rendre a korrupció miatt támadja, bünteti a jelenlegi magyar kormányt, a visszaélések vélt vagy valós mértéke a legkevésbé sem érdekli az uniós bizottságot – tette hozzá a Magyar Nemzet.

Márki-Zay szerint Brüsszel örülne a baloldal győzelmének

A Magyar Nemzet értesülése szerint Márki-Zay Péter a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott londoni beszélgetésében a moderátor felvetésére mondta el:

szerinte a baloldal győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára.

A baloldali jelölt arra is kitért, hogy véleménye szerint Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba, mivel hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere.

Ez volt az a londoni út, ahol Márki-Zay Péter Bajnai Gordonnal három órán keresztül titokban egy étteremben tárgyalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!