Több mint 15 milliárd forintot kapnak vissza a budai családok

Vágólapra másolva!
Több mint 15 milliárd forint visszatérítést kapnak a napokban személyi jövedelemadójukból a II. és a III. kerületben élő családok. Visszakapta a baloldal által elvett 13. havi nyugdíját több mint 43 ezer budai nyugdíjas polgár is. Februárban már az emelt minimálbér és szakmunkás bérminimum érkezett meg az emberek számlájára, és a 25 év alattiak is megkapták első szja-mentes fizetésüket – tájékoztat Dr. Gór Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.
Vágólapra másolva!

A gyermekes szülők, a fiatalok, a nyugdíjasok, a közszféra és versenyszféra dolgozóinak jövedelme egyaránt nő Magyarországon, a járvány okozta válság ellenére is kiemelkedő gazdasági növekedésnek köszönhetően. Ezekben a napokban érkezik-érkezett meg a családi adóvisszatérítés, a 13. havi nyugdíj, a 25 év alatti fiatalok első szja-mentes fizetése, a megemelt minimálbér és szakmunkás bérminimum is, továbbá nőtt a közszférában dolgozók keresete is.

Több mint 15 milliárd forint adóvisszatérítést kapnak a II. és a III. kerületi családok. Közel 30 ezer budai lakos életét teszi szebbé, könnyebbé a visszatérített összeg, amely átlagosan eléri az 528 ezer forintot. Nekünk a magyar családok a legfontosabbak! –

hangsúlyozza Dr. Gór Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókerületében.

Gór Csaba: A nyugdíjasok építették fel az országot, a gazdaság jelenlegi sikereit nekik is köszönhetjük, ezért a gazdasági növekedés eredményeiből nekik is részesülniük kell Forrás: Origo

Kiemeli: a II. és a III. kerületben élő több mint 43 ezer nyugdíjas budai polgár is visszakapta a napokban a teljes 13. havi nyugdíjat, amelyet a Gyurcsány-féle baloldal 2010-ben elvett tőlük. „A nyugdíjasok építették fel az országot, a gazdaság jelenlegi sikereit nekik is köszönhetjük, ezért a gazdasági növekedés eredményeiből nekik is részesülniük kell! Amíg ez a kormány van, ebből az elvből nem engedünk" – fogalmaz Dr. Gór Csaba.

A nemzeti kormány 2021-ben minden korábbinál magasabb nyugdíjprémiumot és nyugdíjkiegészítést fizetett a nyugdíjasoknak, akik átlagosan 100 ezer forint körüli pluszjuttatást kaptak.

2010-hez képest így a nyugdíjak 44,7 százalékkal emelkedtek, a vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nőtt.

Februárban megérkezett az első szja-mentes fizetés a 25 év alatti fiataloknak is. A kedvezmény érvényesítéséhez nem kell külön nyomtatványt kitölteni, azt a munkáltatók automatikusan érvényesítik. 280 ezer fiatal munkavállalónak átlagosan 40 ezer forinttal lesz magasabb a fizetése a kormány döntésének köszönhetően.

Ebben a hónapban érkezett meg először az érintetteknek a 200 ezer forintra emelt minimálbér és a 260 ezer forintra növelt garantált bérminimum is. A kormány megemelte az ápolók, az orvosok, a bölcsődei dolgozók, a szociális, kulturális ágazatban dolgozók, a katonák, a rendőrök, valamint a pedagógusok bérét is. A fegyveres és a rendvédelmi feladatot ellátó szerveknél foglalkoztatottak pedig a hivatalos szolgálat elismerése céljából hathavi fegyverpénzt is kapnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!