A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Remek lépést tett a Fradi orosz vezetőedzője

Budapest, 2022. március 6. A ferencvárosi Olekszandr Zubkov a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédő Ferencváros 2-1-re győzött. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Minden korábbi negatív híresztelésre rácáfolt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros neves orosz edzője azzal, hogy a vasárnapi Fradi-Kisvárda mérkőzésen becserélte Olekszander Zubkov ukrán válogatott labdarúgót. Ráadásul a Ferencváros Zubkov remek játékának is köszönhetően fordított a szabolcsi csapat ellen.  
Vágólapra másolva!

A vasárnapi Ferencváros-Kisvárda mérkőzés 58. percében Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros neves orosz edzője, korábbi szövetségi kapitány becserélte Olekszander Zubkovot. Normál esetben ez a csere még hír sem lenne, azonban a február 24-e óta tartó orosz-ukrán háború miatt hatalmas jelentősége volt ennek a lépésnek. A háború kitörése óta több találgatás is megjelent arról, hogyan képes kezelni a Ferencváros orosz származású edzője a kialakult helyzetet.

A vasárnapi csere bebizonyította, hogy képes felülemelkedni az ellentéteken, és félretenni a nemzetiségi viszálykodást.

Ráadásul a cserét Zubkov jó játékkal hálálta meg, és ennek is köszönhetően a Ferencváros 2:1-re verte meg a Kisvárdát, és így már 5 ponttal vezeti az NBI-et.

A ferencvárosi Olekszander Zubkov a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Korábban olyan hírek jelentek meg Zubkovról, hogy érthető módon nagyon megviselte a háborús helyzet. Zubkov – több NB I-es honfitársához hasonlóan – a Fradi vezetőinek jelezte, jelenleg nem tud teljes egészében a játékra koncentrálni, ezért a Gyirmót elleni bajnokit és a Honvéd elleni kupameccset is kihagyta. Zubkov egyébként 2019 óta erőssége a Fradinak, a tavalyi Eb-n pályára lépett hazája színeiben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!