A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt vannak Márki-Zay Péter legnagyobb ostobaságai és gyalázkodásai - videók

Ukrán válság, 2022, Magyarország, Budapest, tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt, Andrássy út, tüntetés, Ukrajna, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Elképesztő ostobaságokat is beszélt Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje az elmúlt hónapokban. Így többek között megtudhattuk tőle, hogy Michael Jackson gazdag fehér nő volt, a nők egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni, valamint azt is, hogy ő egyszerre képviseli a kommunistákat és a fasisztákat. Ezzel párhuzamosan folyamatosan gyalázta a vidékieket is. Mutatjuk, a legdurvább kijelentéseit.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban Gyurcsány Ferenc jelöltjéről Márki-Zay Péterről kiderült, hogy mélyen lenézi a nőket, a vidékieket, szereti a rasszista vicceket, valamint az is, hogy ő a kommunistákat és a fasisztákat is képviseli. Most megmutatjuk a legdurvább kijelentéseket.

Elképesztő beismerés

Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje Fonyódon egy fórumon, ahol a Jobbik jelöltjét támogatta, arról beszélt, hogy ők a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön képviselik. Magyarul elismerte, hogy közöttük vannak kommunisták és fasiszták is. A videón közelében állt Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki láthatóan egyáltalán nem döbbent meg a szavakon. (Ami a Jobbikot illeti, a párt antiszemita, rasszista botrányai után nem is nagyon lehetett volna oka meglepődésre.)

Miután a baloldali sajtó is (persze a maga gyáva és óvatoskodó módján) felkapta a mondatait, egy Facebook-posztban próbálta megmagyarázni, hogy tulajdonképpen nem azt mondta, amit mondott. Márki-Zay Péternek azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis nem először beszélt ilyesmiről.

Szélsőségesség

Az azóta DK-s pártpolitikai karrierbe kezdő Kálmán Olga még 2019-ben jelentetett meg egy interjúkötetet Szeretemország címen, amelyben Márki-Zayjal beszélgetett annak politikai vízióiról. A baloldal jelöltje a könyvben felidézte első élményeit arról, amikor megkísértette a politika, ugyanis 2010-ben már felkérték, hogy legyen Hódmezővásárhely polgármestere.

Gyalázkodásban és sértegetésben már most az élen áll Márki-Zay Péter Fotó: Csudai Sándor - Origo

idézte fel Márki-Zay.

A baloldali jelölt annyira fontosnak érzi a szélsőségesek (azaz, a kommunisták és fasiszták) képviseletét, hogy 2021 augusztusában az egykori RTL Klub-sztár, Osváth Zsolt ZSHOWtime című internetes műsorában is elmesélte ugyanezt a történetet: – Ezek azt mondták, hogy jó, akkor legyél független jelölt, de majd a Jobbik támogat. Mondtam én, hogy ez oké, de hogy lehetek független, ha csak a Jobbik támogat? Mondtam nekik, hogy legalább a Munkáspártot tennétek még oda, akkor az emberek elhiszik, hogy szélsőjobb, szélsőbal támogat egy független jelöltet, akkor az tényleg független.
Gondoltam, hogy itt a beszélgetésnek vége van, de néhány hét múlva telefonáltak, hogy megvan."

A beszélgetésrészletekből egyértelműen kiderül tehát, hogy a politikai élet két szélsőségéről beszélt már korábban is, szélsőjobbon (ahogy máskor nevezte, fasisztákon) egyértelműen a Jobbikot értette. És szerinte ez a párt, mármint a Jobbik, "gerincesen" megtarthatta politikai identitását. Azaz, maradhatott fasiszta. És számít a fasisztákon kívül a szélsőbalra, azaz a kommunistákra is.

Hagyománytisztelet a rasszizmus?

Márki-Zay 2021 áprilisában hagyománytiszteletnek nevezte a rasszizmust. A Gulyás Márton politikai aktivistának adott interjúban szóba hozta Barack Obamát.

– Rendkívül büszke voltam arra, hogy egy fekete elnöke lett Amerikának. Én meg voltam győződve addig, hogy soha az én életemben nem lesz ilyen. Hogy az amerikaiak vannak annyira, nem tudom, hagyománytisztelők talán, hogy egy nagyon szép szót mondjak, hogy ők nem fognak egy feketére szavazni - mondta Márki-Zay.

– A rasszizmus az hagyománytisztelet lenne? – kérdezett vissza a baloldali aktivista-műsorvezető, Gulyás Márton.

– Nyilván nem akartam ezt a szót mondani – felelte Márki-Zay Péter nevetve.

Az alábbi felvételen pedig azt láthatják, hogyan "négerezik" folyamatosan Gyurcsány jelöltje.

Márki-Zay Péter korábban több alkalommal tett antiszemita kijelentést is, illetve szerepelt együtt nyíltan szélsőséges, zsidó- és cigányellenes politikusokkal. Egy január elején közzétett videójában az őt ért antiszemita vádakra reagálva arról beszélt, hogy a Fideszben „kevés" a zsidó. Márki-Zay ezenkívül olyan fotót posztolt az úgynevezett Pegasus-ügyet követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. A baloldal jelöltjének kijelentéseit hiába kritizálták zsidó szervezetek, Márki-Zay nem kért bocsánatot.

Márki-Zay Péter szerint Michael Jackson gazdag fehér nő volt

Gyurcsány Ferenc jelöltje egyébként Trianon századik évfordulóján megkísérelt párhuzamot vonni a magyarság sorstragédiája és – egyebek mellett – Michael Jackson között.

magyarázta Márki-Zay-Péter a békediktátum általa vélt üzenetét Trianon centenáriuma alkalmából tartott megemlékezésen, Hódmezővásárhelyen.

A nőket is gyalázta Gyurcsány jelöltje

A nőkről is lealacsonyító módon beszélt, sértegette őket Márki-Zay Péter egy videójában. A baloldali jelölt még múlt év áprilisában a szokásos heti értékelőjében azt állította, hogy soha nem nevezte bunkónak a vidékieket, de vannak olyan buta emberek, akik ezt félreértették.

Érdemes szó szerint idézni Márki-Zay Péter szavait:

Márki-Zay Péter tehát

egy levél és egy kitöltött keresztrejtvény alapján több általánosító és a nőket sértő következtetést is levont.

Egyrészt a vélhetően - szerinte - rossz helyesírásból mindjárt arra jutott, hogy egy nő küldhette a levelet -

ezek szerint Márki-Zay úgy látja, hogy a nők nem tudnak helyesen írni.

Másrészt kétségbe vonta, hogy saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó „szegény asszonyt."

Vidékiek gyalázása

Amint arról már több írásunkban beszámoltunk, a baloldal miniszterelnök-jelöltje

rendszeresen becsmérli a vidéki embereket, tudatlannak, bunkónak, ostobának nevezve őket.

A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott,

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán korábban azt mondta, hogy

szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat". Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak" nevezte a külhoni magyarokat.

Márki-Zay rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre, ostobának és tudatlannak is nevezte már őket. A baloldali kormányfőjelölt egyáltalán nem bánta meg szavait, sőt még rá is kontrázott. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta, szavait pedig egyfajta bocsánatkérésnek szánta. Aztán kiderült, hogy valójában csak önmagára és néhány más vidéki polgármesterre gondolt, mint akik nem „bunkók."

Arról is beszélt máskor, hogy„a szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani", méghozzá úgy, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket.

Üvöltözés a piacon

Arra is volt példa, hogy Gyurcsány jelöltjea békési piacon okozott botrányt. A baloldali jelölt egy zöldségessel kezdett el üvöltözni, aki szóvá tette, hogy ő vidéki létére nem hülye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!