A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mutatjuk, hogyan tette a baloldal kifizetőhelyévé Pikó András Józsefvárost

Pikó András, polgármesterjelölt
Budapest, 2015. március 14. Pikó András, a Klubrádió műsorvezetője az Eötvös Károly Intézet Legyen köztársaság! című fesztiválján a Gödör Klubban 2015. március 14-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Milliókat fizet ki a baloldali haveroknak Pikó András, Józsefváros polgármestere, miközben a kerületet ismét ellepték a hajléktalanok és a drogosok. 
Vágólapra másolva!

Ejtőernyősök nem jönnek a hivatalba? – tette fel a kérdést még 2019 novemberében a frissen megválasztott Pikó Andrásnak a 24.hu újságírója, Józsefváros új polgármestere pedig határozottan rávágta:

„Nem fogok sportállásokat létesíteni csak azért, mert valaki a haverom. Ebből már voltak konfliktusok."

Mára kiderült, hogy a VIII. kerület vezetője nyilvánvalóan hazudott: az ejtőernyősök jöttek, mégpedig hamar és nagy számban - írta az adatradar.hu.

Pikó András baloldali kifizetőhellyé tette Józsefvárost Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A nagyközönség számára teljesen ismeretlen Ruff Bálint a 2000-es évek végén, a Gyurcsány-érában kezdett politizálni az SZDSZ környékén. Előbb a Fodor Gábor vezette környezetvédelmi tárcánál, majd a liberális párt vezetése mellett töltött be tanácsadói pozíciót; utóbb, tiszavirágéletű miniszterelnök-jelöltsége idején pedig a szegedi polgármester mellett bukkant fel – azóta is neki dolgozik.

De 2020-ban a józsefvárosi önkormányzat is szerződtette, s mindmáig körülbelül 10 millió forintot fizetett ki neki, döntően Pikó András „kommunikációs stratégiájának" kialakításáért.

Alkalmazása nem meglepő, mint a következőkben látni fogjuk, az önkormányzat a balliberális körök gyűjtőhelyeként működik 2019 óta.

A józsefvárosi tanácsadók adatRADAR által kikért listáján szerepel például Szél Bernadett egyik bizalmasának cége, a Greenwich Consulting. A társaságot Janan Mirwais vezeti, aki arról lehet ismerős, hogy az LMP társelnöke külső szakértőként be akarta vinni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, de az afgán férfi megbukott az Alkotmányvédelmi Hivatal átvilágításán.

A Greenwich viszont csak filléreket (nagyjából félmillió forintot) kapott ahhoz képest, amit az LMP-hez és a Párbeszédhez is szorosan kötődő Szombati Kristóf tehetett zsebre.

Szombati társadalomtudós, a Soros-egyetemen doktorált, és olyan szervezeteknek ad tanácsokat, mint a magyar kormánnyal szemben hiperkritikus Heinrich Böll Alapítvány. Józsefvárosban a cigányság integrációjával és oktatáspolitikával foglalkozik, mintegy 6,5 millió forintból.

Soros embereit busásan megfizeti Pikó

Pikóék foglalkoztatják Medgyessy Péter egykori főtanácsadóját, Komássy Ákost és Demszky Gábor néhai helyettesét, Atkári Jánost. De az olyan „kishalakról" sem feledkeztek meg, mint az LMP-s Jakabfy Tamás ex-önkormányzati képviselő, vagy a Párbeszéd volt képviselőjelöltje, Borsos Gábor. A fizetési listán szerepel továbbá Gosztonyi Márton, aki korábban az Autonómia Alapítványnál a Soros György Nyílt Társadalom Intézete által finanszírozott programok koordinátora volt, az ugyancsak Soros György támogatását élvező K-Monitor Egyesület, Lenkey Petrosz, a helyi görög kisebbségi önkormányzat elnöke és Zubek Adrienn is. Vele, mint a Humán Platform kormányellenes aktivistájával és a Partizán-alapító Gulyás Márton harcostársával, már olvasóink is találkozhattak a hírekben.

Végül érdemes megemlíteni a Németh és Palatics, valamint a Hőrich és Varga Ügyvédi Irodákat, amelyek együttesen már több mint 22 millió forintot kerestek Józsefvárosban.

Az előbbi korábban a 444 és a Transparency International képviseletében is eljárt. A Hőrich és Varga Ügyvédi Iroda alapítója, Hőrich Ferenc pedig korábban, amikor a XVI. kerületet még a baloldal irányította, az MSZP-s Szabó Lajos Mátyás jegyzője volt, aztán ügyvédnek állt és – mások mellett – olyan szocialista vagy DK-s vezetésű önkormányzatoknak dolgozik, mint Nyírbátor és a XV. kerület.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!