A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bekérették a Külügyminisztériumba az ukrán nagykövetet

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. március 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TDK Hungary Components Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 28-án. A TDK japán elektronikai óriás magyarországi leányvállalatának 26 milliárd forintos beruházása nyomán 250 új munkahely jön létre Szombathelyen. Az állam 6,6 milliárd forint támogatást nyújt az elektromos autókhoz szükséges szenzorok gyártásával foglalkozó üzletág kialakítását célzó fejlesztéshez. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
"Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán, jelezve, hogy reggelre a minisztériumba kérették Ukrajna budapesti nagykövetét.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter bejegyzésében rögzítette: "mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk". Ugyanakkor - folytatta - számunkra természetesen mindennél fontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága.

- írta, hozzátéve, hogy a kormány nem hajlandó kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, "ezért

nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat".

A magyar diplomácia vezetője szerint mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. "Azt gondolom, elég világosat és jól érthetőt" - jegyezte meg.

- fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint "egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának!". Mint leszögezte, "a totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok".

"Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát" - közölte, azt is kiemelve, hogy "mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!