Gulyás Gergely: A választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, Gulyás Gergely
Budapest, 2022. április 3. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Újbudai József Attila Gimnáziumban 2022. április 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az országgyűlési választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Budapesten, miután leadta szavazatát.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely szerint óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján. Kiemelte, hogy a kampányban azonban e fölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy ellentétesek az álláspontok.

- hangsúlyozta a miniszter.

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Újbudai József Attila Gimnáziumban, 2022. április 3-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzátette, hogy ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.

Gulyás Gergely elmondta, hogy győzelemre számít az országgyűlési választáson.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e.
Megjegyezte: azt látni Európában, hogy - például Németországban már 14 éves kor felett - szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést abban, hogy ellenkező neme legyen.

- hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!