Elítélték az ismerősét prostitúcióra kényszerítő férfit

bíró bíróság ítélet Soron kívül ítélhetik el B.Rolandot, aki vízaknába dobta Csengét
illusztráció
Vágólapra másolva!
Hat év fegyházra és háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki prostitúcióra kényszerített egy fiatal nőt, a pénzt pedig elvette tőle.
Vágólapra másolva!

A fiatal nő egy közösségi oldalon ismerkedett meg a nála idősebb férfivel 2020 júniusában. Beleszeretett. Partnere kihasználta a mentális betegsége miatt gondnokság alatt álló fiatal érzelmi függőségét.

2020 szeptember elején rávette a nőt, hogy legyen prostituált,

és a szolgáltatásáért kapott pénzt adja át neki. A nő belement.

A nő naponta átlagban 15 000 és 40 000 forintot keresett, amit minden nap átadott a férfinak Debrecenben.

2020 szeptembere és december eleje között minden nap a városból kivezető út mellett állt a nő. Ebben az időszakban gyakran előfordult, hogy kitartója rátámadt.

Megütötte vagy belerúgott, ha kevésnek találta a bevételt vagy úgy látta, nem jól végzi a "munkáját".

Kettejük kapcsolata 2020 decemberének első napjaiban megszakadt, mert a férfi külföldre költözött.

Az ügyben nyomozás indult, amely során a férfit elfogták és 2021 márciusában letartóztatták.

Az egész eljárás alatt tagadott, és a március 11-én megtartott előkészítő ülésen se mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. Az áprilisi tárgyalásán viszont teljeskörű, a bűnösségét beismerő nyilatkozatot tett.

A törvényszék közleménye szerint a bíróság a férfit az ellene felhozott vádakban, a rendszeres előnyszerzés céljából, a sértett sanyargatásával, szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelemben és kényszermunkában bűnösnek találta.

Ezért őt 6 év fegyházra és háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A bíró indoklásában enyhítő körülményként értékelte a beismerő vallomást, a megbánó magatartást és azt, hogy négy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Azt viszont súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetett előéletű, és a mentális zavarban szenvedő nő egészségi állapotából származó befolyásolhatóságát és érzelmi kötődését kihasználva követte el a bűncselekményt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a férfi és védője viszont enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ítélet jogerőre emelkedéséig, vagyis a másodfokú eljárás befejezéséig a férfit kiengedte a rácsok mögül és elrendelte a bűnügyi felügyeletét. A férfi viszont mégsem került szabadlábra, mivel más ügyében kirótt jogerős elzárásának letöltését is elkezdte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!