A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A karbonsemlegesség és a környezetvédelem kéz a kézben jár, társadalmunk feladata pedig, hogy lehetőségeinkhez mérten kiemelt figyelmet szenteljünk annak, hogy vállalkozásunk, tevékenységünk ökológiai lábnyomát minimálisra csökkentsük. Bár Magyarországon jellemzően benzin-, illetve dízelüzemű autók futnak az utakon, tulajdonosaik számára – a környezetvédelem jegyében – követendő cél lehet, hogy teljes mértékben semlegesítsék a járműveik okozta karbonkibocsátást. Az egyik legnagyobb, Magyarországon is működő nemzetközi energiavállalat küldetésének tekinti, hogy vásárlói számára biztosítja a kútjain vásárolt üzemanyag felhasználása során keletkezett szén-dioxid-kibocsátás teljes mértékű ellensúlyozásának lehetőségét, és így szénlábnyomuk jelentős csökkentését.
Vágólapra másolva!

Minden nappal egyre világosabb, hogy a környezettudatos életvitel és a fenntarthatósági törekvések nagyban meghatározzák majd közeli- és távoli jövőnket, éppen ezért

mindannyiunk érdeke, hogy tevékenységeink során tekintettel legyünk az ártalmak csökkentésének lehetséges alternatíváira.

Az egyéni- és tömegközlekedés a világ számos pontján dinamikus fejlődésben van, javasolt tehát lépést tartani az ez irányú törekvésekkel, hiszen szinte minden nap napvilágot lát környezetünk védelmének egy-egy újabb lehetősége.

Itt az idő, hogy hatékony megoldásokkal lépjünk fel a klímaváltozással szemben, hiszen az energiaátmenet jelentős feladatot ró társadalmunkra. Forrás: Shutterstock

Magyarországon sokan közlekednek autóval nap mint nap. A gépkocsik üzemanyagfelhasználása miatti szén-dioxid-kibocsátást ellensúlyozhatjuk, ha az egyik legnagyobb, Magyarországon is működő nemzetközi energiavállalatánál tankoláskor karbonsemlegesítési szolgáltatást is kérünk.

A természetalapú megoldások, más szóval természetes klímamegoldások alatt olyan projekteket értünk, amelyek védik, átalakítják, vagy helyreállítják a földet, továbbá alternatív bevételi forrást kínálhatnak a helyi közösségeknek, javítják a talaj termőképességét, tisztítják a levegőt, a vizet, fenntartják a biodiverzitást, valamint védik, vagy fejlesztik a természetes ökoszisztémákat.

A hasonló elven működő megoldások felkutatása és alkalmazása társadalmunk kiemelt feladata, hiszen világunknak több olyan intézkedésre van szüksége, amely a szén-dioxid-kibocsátás korlátozása mellett kielégíti az egyre növekvő energiaigényt is.

Bár Magyarországon jellemzően benzin-, illetve dízelüzemű autók futnak az utakon, tulajdonosaik számára – a környezetvédelem jegyében – követendő cél lehet, hogy teljes mértékben semlegesítsék a járműveik okozta karbonkibocsátást. Forrás: Shutterstock

Napjainkban számos üzleti vállalkozás fokozza klímaváltozás elleni erőfeszítéseit, de az egyik legnagyobb, Magyarországon is működő nemzetközi energiavállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy 2050-re, vagy akár hamarabb nettó zéró kibocsátású vállalattá váljon összhangban a változó társadalommal.

(X)

A Shell elkötelezett a fenntarthatóság iránt. Célja, hogy legkésőbb 2050-re nettó zéró karbonkibocsátású vállalattá váljon, igazodva a változó társadalmi igényekhez. A cél elérése érdekében csökkenti a működéséből, illetve az általa értékesített üzemanyagokból és további termékekből származó kibocsátásokat, emellett megmaradó kibocsátásait megfelelő technológiák segítségével kivonja és tárolja, illetve semlegesítés révén kiegyenlítse. További, teljeskörű információ itt.

A vállalat szolgáltatásait igénybe vevők a megvásárolt üzemanyag felhasználása során keletkezett kibocsátásokat a fentiek értelmében teljes mértékben ellensúlyozhatják, egyrészt ugyanis a cég forrásainak egy jelentős részét olyan programokba fekteti, melyek célja a légkörben lévő üveghatású gázok elnyelésében szerepet játszó természetes ökoszisztémák védelme, létrehozása és helyreállítása, másrészt ajánlatuk egyedülálló, hiszen általa

vásárlóik a rendhagyó szolgáltatás igénybevételével maguk is felléphetnek a klímaváltozás és a környezetszennyezés ellen.

Vásárlásukkal a vállalat kútjait választó autósok tehát közvetlenül és hatékonyan támogatják a fenntarthatóságot.

A cikk megjelenését a Shell Hungary Zrt. támogatta

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!