Letartóztathatják a zuglói gyilkost

Budapest, 2022. április 4. Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este. A feltételezett elkövetőt, egy férfit elfogták. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy 32 éves férfi április 3-án megfojtotta az élettársát a nő zuglói lakásában. A nő a verekedés alatt beküldte a kisgyerekét a szekrénybe, a férfi pedig a gyilkosság után moziba ment az anyjával. Az ügyészség javasolta a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este egy 8 éves kisfiú azzal hívta a 112-es segélyhívót, hogy rosszul van az anyja. Ő engedte be a mentőket a házba, akik már nem tudták megmenteni a nő életét.

A testén, többek között a nyakán is sérüléseket találtak.

A helyszínelés közben kiderült, hogy az áldozatot megfojtották.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség kihallgatta a gyereket, akitől megtudták, hogy aznap náluk volt az anyja élettársa, Károly. Ebéd után a férfi táncolni kezdett a nővel, és közben a könyökével megütötte a gyerek szemét.

Emiatt összevesztek a nővel, aztán több szobában is verekedtek, végül a konyhában kötöttek ki.

Az anya még a konyhából kiszólt a gyereknek, hogy bújjon el egy szekrényben, majd a rendőrök jönnek érte.

A kisfiú ezt meg is tette, a szobájában elbújt. Pár óra múlva előjött. Ekkor találta meg az anyját a konyhában a földön. Károly már nem volt a lakásban. A rendőröknek sikerült azonosítaniuk a férfit, akit felhívtak. Nem volt hajlandó elárulni, hogy hol van, de nyomozók megtalálták.

A férfi egy XV. kerületi bevásárlóközpontban volt, és moziba ment a saját édesanyjával. A rendőrök filmvetítés közben fogták el.

A férfi kihallgatása közben részben beismerte a tettét, de azt tagadta, hogy ő végzett volna a nővel. Emözben a gyereket a nagyszüleinél helyezték el. Az ügyészség javasolta a büntetett előéletű férfi letartóztatását, mivel az ő esetében többek között a bűnismétlés veszélye is fennáll. A kényszerintézkedésről holnap fog dönteni a bíróság - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!