A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Márki-Zay Péter kizárta, hogy a Fidesznek kétharmada legyen – videó

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Vágólapra másolva!
Deák Dániel politológus a közösségi oldalán közzétett egy videót, amelyben Márki-Zay Péter az országgyűlési választások előtt arról beszélt, teljességgel kizárja, hogy a Fidesznek kétharmada legyen, azt azonban nem, hogy a baloldal kétharmaddal nyerjen... A valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz kétharmadot is meghaladó győzelmet aratott, míg a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal csúnyán megbukott.
Vágólapra másolva!

Tudósítás egy alternatív valóságból

Gyurcsány Ferenc jelöltjét, Márki-Zay Pétert az országgyűlési választások előtt egy utcai fórumon megkérdezték, hogy látja, mi lesz április 3-án este 11 órakor.

A jelölt erre azt felelte: „hát én nagyon optimista vagyok, azt remélem, hogy az ellenzék fog győzni. Persze nagyon kellemes meglepetés lesz, ha kétharmaddal győzünk; azt teljesen kizárom, hogy a Fidesznek kétharmada lehessen, de azt, hogy az ellenzéknek lehessen kétharmada, azt nem".

Márki-Zay Péter jóslása ellenére a baloldal 34 százalékos „eredményt" tudhat maga mögött, amivel a parlamenti székek 28 százalékát szerezhetik meg.

A Fidesz pedig 54 százalékot kapott, ez azt jelenti, hogy

kétharmadot meghaladó győzelmet aratott, megszerezve a parlamenti székek hozzávetőlegesen 68 százalékát.

Gyurcsány legújabb, immár bukott Messiás-jelöltjének tehát a jóslás sem jött be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!