A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fidesz: sorozatban negyedszer kétharmad!

Vágólapra másolva!
Vasárnap estére gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Fidesz megint, sorozatban negyedszer kétharmadot szerzett a választáson. A jelenlegi eredmények szerint 135 (a kormánypártokkal szavazó német képviselővel együtt 136) képviselője van a Fidesznek, ez semmiképp nem mehet a kétharmadot jelentő 133 alá. Percről percre tudósításunkat a választásról itt olvashatják.
Vágólapra másolva!

A választási eredményeket nézve aligha van háromnál több olyan körzet, amelynek eredménye az átjelentkező szavazókkal megfordulhat, és a jelenleg vezető fideszes jelölt helyett baloldali nyerné. De a választási rendszer jellemzői miatt nagyjából minden három elvesztett egyéni mandátum után egy listás helyet visszanyer a szoros csatában alulmaradt párt. Így ha a Fidesz ezt a három választókerületet elvesztené, egyrészt még akkor is meglenne a kétharmad, másrészt visszanyerne egy listás helyet, és akkor még nem beszéltünk a külhoni magyarok levélszavazatairól, amelyek egy helyet legalább jelentenek majd várhatóan.

Vagyis számításaink szerint az átjelentkezéssel szavazók közül legalább hét körzetnek kellene megfordulnia, ahhoz, hogy a Fidesz elveszítse a kétharmadot, de ez lehetetlen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!