A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Orbán Viktor: Ez a háború nem a mi háborúnk

ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. április 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. április 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a baloldal megkötötte a megállapodását Ukrajnával, ha nyernek, megindulhatnak a fegyverszállítmányok. A kormányfő a Kossuth Rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat, a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz, a nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban adott interjújában a háborúról azt mondta: semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

Orbán Viktor szerint Zelenszkij elnök azt reméli, hogy csak úgy tud kikerülni ebből a helyzetből, ha másokat von bele a háborúba. Ugyanakkor megértéssel kell fogadnunk az ukrán elnök erőfeszítéseit, hiszen bajban van a hazája, a vele szemben álló erő pedig sokkal jelentősebb.

- kezdte Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Orbán Viktor: Akivel nekünk vitánk van, az a magyar baloldal Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Belénk könnyebb kötni, mint a németekbe

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország elítéli az orosz támadást, azonban úgy nem tudunk segíteni az ukránokon, hogy közben tönkretesszük magunkat. Mint mondta, Németországnak, Ausztriának, Bulgáriának is nagy nehézséget okozna az orosz energiahordozókról való leválás.

Éppen ezért látni kell, itt nem arról van szó, hogy felvesszük a pulóvert és lejjebb csavarjuk a fűtést, ha nem jön Oroszországból energiaforrás, akkor nem működik a magyar gazdaság. Belénk könnyebb kötni, mint a németekbe.

Van egy olcsó energia, ezt kapcsoljuk le, és legyen helyette drága amerikai? – tette fel a költői kérdést a Miniszterelnök, aki ismertette, hogy az amerikai cseppfolyós gáz nem lehet megoldás hazánk számára. Hozzátette: nem tudjuk, hogyan jutna el az amerikai cseppfolyós gáz – ha ezt is hozzáveszem, akkor jól látható, hogy ezek képtelen javaslatok.

Titkos megállapodás?

A probléma a baloldallal van, amely megkötötte a maga megállapodását a háttérben az ukránokkal, s ha ők nyernének vasárnap, akkor megindulnának a fegyverszállítmányok Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező gázt. A baloldal a tűzzel játszik – a szögezte le. - Eleinte próbáltam megérteni ezeket az egymásnak ellentmondó gondolatokat, de feladtam – mondta a riporter kérdésére.

Egy jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. A baj gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az orosz-ukrán háború. Van egy általános versenyképességi hátránya Európának. A háború előtt is ki akarta kapcsolni a fosszilis energiaforrásokat, s ezt úgy akarta megoldani az Unió, hogy emeli az árakat
– jelentette ki Orbán Viktor.

Mint mondta, ez önmagában is megrázkódtatás volt, de az elhibázott szankciók meglökték az energia árát, s az energiaválság el fog vezetni egy gazdasági válsághoz is majd. Hozzátette, a gazdasági válság hatását kell tompítani majd a választás után. Hangsúlyozta:

Nyugaton élelmiszerválság is lehet Forrás: Olvasói fotó

Munkából lehet válságot kezelni

Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat, a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz.

A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz

- mutatott rá.

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni. A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a háború ráborult a választási kampányra, és a népszavazás is háttérbe szorult. A nemzeti oldal békét akar, a baloldal kockázatot jelent a békére - tette hozzá.

- mondta.

A gyerekeink jövőjéről kell döntenünk, eleinte Nyugat-Európában is legyintettek a genderkérdésekre. Mára nyugaton megszerveződtek a lobbiszervezetek, és nem a szülők döntenek a szexuális felvilágosításról - tette hozzá.

"A gyerekeink jövőjéről kell döntenünk" Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/gyermekgyogyaszat

A baloldali választási csalást ki kell vizsgálni

A miniszterelnök szerint stiklik elő szoktak fordulni egy választáson, de amikor emberek 100 ezreinek törvénytelenül szerzi meg az adatait, az nemcsak választási csalás, hanem súlyos jogsértés. Az egész folyamatot ki kell vizsgálni - tette hozzá.

Egy hadsereg van itt, ennyi katonával meg lehet nyerni egy háborút - utalt az EBESZ-megfigyelőkre.

Orbán Viktor megérti, hogy a baloldal külföldről remél segítséget, most pedig végképp nagy a tét, de mint mondta, egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal jelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik.

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba. Békére van szükség, hogy építkezni tudjunk. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a mostani voksolásnak.

Szavazzunk a békére

- zárta a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!