Karácsony Gergely szerint az autósoknak az a jó, ha több a kerékpáros út Budapesten

Ellenzéki tüntetés, Budapest, Madách Imre tér, 2022.04.02. Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely a nemzetközi kerékpáros világnap alkalmából azt írta, az autósoknak is az a jobb, ha több a biciklis - vagyis a kerékpáros út Budapesten. Tehát, a baloldali polgármester szerint annál jobb autózni, minél kevesebb hely van rá.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely posztjában azt írja, hogy a tavalyi évhez képest 38 százalékkal nőtt a biciklivel közlekedők aránya Budapesten. A főpolgármester ezután kifejtette, hogy

"belegondolva", az autósoknak is jó, ha több biciklis van az utakon. Magyarán: a főpolgármester minél több bicikliutat akar, ezzel minél több helyet elvéve az autósoktól, mert szerinte ez így jó.

Minél többen ülnek nyeregbe, annál többen hagyhatják otthon a slusszkulcsot, így annál kevesebb lesz az autó az utakon, emiatt autóval is könnyebb lesz a haladás. Ez pedig az egész város érdeke – érvelt posztjában Karácsony, aki szerint az autók száma 2008 óta döbbenetesen megnövekedett a városban, és továbbra is növekedés várható. Ebből ugyan logikusan az következne, hogy nem azért több a biciklis (ha egyáltalán több), mert kevesebb az autós, vagyis nem elvenni kell a helyet az autósoktól, hanem biztosítani nekik, de ezt a következtetést Karácsony nem vonja le.

A főpolgármester azt mutatja, mennyire fontos a kerékpározás, amit ő maga is csinál, viszont maga többször is lebukott, amikor szolgálati autójával ment dolgozni, sőt még a buszsávot is használta Forrás: MTI/Kovács Tamás

Karácsony évek óta kampányt folytat az autósok ellen, ez láthatóan ezután sem változik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!