A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A baloldal az emberekkel fizettetné meg a háború árát

villanyóra, mérőóra, rezsi, rezsicsökkentés, illusztráció
Watthour meter of electricity for use in home appliance with copy space.This is a modern technology that can monitor the home's electrical energy consumption.Electricity meter.Electronics
Vágólapra másolva!
Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, és nem szabad, hogy az emberek fizessék meg a háború árát. A kormány megvédi az ország biztonságát, a rezsicsökkentést, és a munkahelyeket - mondta napirend előtti felszólalásában Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mindezek mellett a rezsicsökkentés megvédéséről esett a legtöbb szó. 
Vágólapra másolva!

A rezsivédelem és a honvédelem költségvetése a 2023-as - mondta Bánki Erik (Fidesz) napirend előtt. Igenis békére van szükség, és a háborús uszítókat, köztük Soros Györgyöt vissza kell szorítani - tette hozzá.

Bánki Erik felhívta a figyelmet, hogy mind a rezsivédelmi alap, mind a honvédelmi alap biztosítja a forrásokat az ország megvédséhez.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára minderre azt válaszolta, rendkívüli helyzet van a háború miatt, és ez rendkívüli lépéseket követel.

Jelentősen nőtt a családok támogatása (illusztráció)

Jelentősen nőtt a családok támogatása

Az emberiség jövője a családoktól függ, és ezért folytatja a kormány a családok támogatását. Jövőre 450 milliárd forinttal nő a családok támogatása, és el fogja érni a 3200 milliárd forintot - mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt. A családok sorsát jobbá és könnyebbé tétele a jövő évi büdzsé egyik legfontosabb feladata.

Vitályos Eszter minderre azt válaszolta, a hazai család és ifjúságpolitika fókuszában továbbra is a jövőképesség megteremtése áll. A Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára elmondta, hogy 2010 előtt a gyermekvállalás egyenlő volt a szegénység vállalásával, míg mostanra 3,5 szeresére nőtt a családok támogatása.

A baloldal az emberekkel fizetettné meg a háború árát

Önök számos területen jogköröket adnának át Brüsszelnek, és így a multiknak sokkal nagyobb hatása lenne a döntésekre - mondta Dömötör Csaba Gy. Németh Erzsébetnek (DK). A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani kormány 73 ezerről 200 ezerre növelte a minimálbér összegét.

A baloldal azt várja el az emberektől, hogy ők állják a háború árát, és a budapesti városvezetés is csatlakozni szeretne egy hasonló programhoz - tette hozzá.

A baloldal megint a bankok oldalára állt

Semmi más nem cáfolt arra, amiket beszélt, mint a tények - ezt mondta Rétvári Bence Jámbor András (Párbeszéd) felszólalására. Most Magyarország legnagyobb mértékű gazdasági növekedése történt, míg az Önök válságkezelése több mint 6 százalékos visszaesést hozott - tette hozzá a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a baloldali kormányzás alatt 32 százalékával adóztatták a munkát, míg most csak 15 százalékosan.

Ismét a rezsicsökkentést támadta a baloldal (illusztráció) Forrás: Shutterstock

Minden évben elmondja a baloldal, hogy átláthatatlan a jövő évi költségvetés, ezzel szemben a magyar a legátláthatóbb büdzsé Európában - így reagált Tállai András Csárdi Antal (LMP) felszólalására. Ráadásul a Költségvetési Tanács vétójoggal rendelkezik a büdzsé felett, és erre egyetlen európai országban incs példa - tette hozzá a Pénzügyminisztérium államtitkára. Úgy vélte, a védelem költségvetése a jövő évi, és meg kell védeni a gazdasági növekedést, hogy 4 százalék felett legyen.

mondta Tállai. A rezsicsökkentés megvédése is a legfontosabb célja a 2023-as költségvetésnek - tette hozzá.

Vajda Zoltán és az uniós pénzek

ezekkel a kérdésekkel válaszolt Tállai András Vajda Zoltánnak (MSZP). Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az infláció abban az esetben mindenképpen csökkeni fog, ha véget ér a háború. Ráadásul Önök a háború pártján állnak, mivel fegyvert és katonákat küldtek volna a konfliktusba - mondta Tállai.

Felszólították Orosz Annát, hogy állítsa le az újbudai vásárcsarnok privatizációját (korábbi felvétel) Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha Újbudát képviseli, akkor emelje fel a szavát a vásárcsarnok tervezett privatizációjával szemben - így reagált Fürjes Balázs Orosz Anna (Momentum) felszólalására. A Miniszterelnökség államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal ne támadja az extraprofit-adót, mert egyébként a német baloldal is felkarolta ezeket a terveket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!