A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Még keresik négy tagját annak a bandának, amely 85 milliót csalt ki a bankoktól – fotó

ELFOGATÓPARANCS ALAPJÁN KÖRÖZÖTT SZEMÉLY, MAKULA TIBOR ZSOLT, GALYAS ERZSÉBET, HORVÁTH VANESSZA,
GALYAS ERZSÉBET, MAKULA TIBOR ZSOLT,
Vágólapra másolva!
85 millió forinttal károsított meg négy bankot egy banda. Szegény embereket küldtek be azzal, hogy vegyenek fel hitelt. Mivel nem kaptak volna, különböző papírokat hamisítottak nekik. Ha a bankok nem lépnek időben, a káruk akár a duplája is lehetett volna.
Vágólapra másolva!

Az egyik budapesti bankban fogtak el egy éve egy férfit, aki pont hitelt igényelt. Még aznap három másik emberre is lecsaptak. Mint kiderült, mind a négyüket egy banda bízta meg azzal, hogy pénzt vegyenek fel, amihez hamis munkáltatói igazolást adtak nekik.

A banda nyíregyházi és budapesti kiszolgáltatott, szegény embereket bízott meg azzal, hogy hitelt igényeljenek valamelyik bankban. Mivel amúgy nem kaptak volna, hamis munkáltatói igazolást adtak neki. Amikor megkapták a pénzt, a banda vezetői annak jelentős részét azonnal elvették tőlük.

A rendőrök összesen 22 embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként. Két szervezőt őrizetbe vettek, a többiek úgynevezett strómanok voltak, akik pár tízezer forintért vállalták, hogy a hamis iratokkal, saját nevükben hiteleket vesznek fel, úgy, hogy tudták, hogy a törlesztőrészletekre nincs pénzük.

A négy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki. Egyikük július 13-án feladta magát, a többieket körözik.

Forrás: police.hu

A banda négy bankban, összesen 85 millió forint kárt okozott, de a benyújtott hiteligények alapján a ez az összeg akár duplája is lehetett volna, ha nem lépnek időben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!