Egy banda több millió forint értékben csalt ki telefonokat az egyik szolgáltatótól

iPhone 13 Pro
Vágólapra másolva!
Egy Dunakeszin élő férfi több mint száz telefont rendelt meg az egyik szolgáltatótól, majd a részleteket nem fizette. Mindegyik szerződésében szándékosan elírta valamelyik adatát, így az egyezés egy ideig nem tűnt fel a szolgáltatónak. A férfi átadta a módszerét két másik férfinak is, akik szintén több millió forint értékben szereztek meg így telefonokat.
Vágólapra másolva!

A Dunakeszin élő férfi 2014 és 2019 között több mint száz telefont rendelt meg az egyik szolgáltató webshopjából. Mindig részletre fizetésre vásárolt, kezdőösszeget pedig csak kevés esetben fizetett be.

A közel 15 millió forint értékű telefonokért cserébe mindössze 3 millió forintot fizetett. Később az így megszerzett telefonokat eladta.

A férfi ezt úgy tudta megcsinálni, hogy a szerződésekben, a személyes adatinál mindig szándékosan elírt valamit, így az egyezés sokáig nem tűnt fel a szolgáltatónak.

Képünk illusztráció Forrás: bgr

Egy bérleti ügylet kapcsán megszerezte két másik személy adatait is, amikkel később 50 darab, közel 12 millió forint értékű telefonokat rendelt meg. Ezekért végül csak 1,5 millió forintot fizetett be részletekben.

A férfi a módszerét két ismerősével is megosztotta, akik így 30 millió forintért rendeltek telefonokat, de csak 6 milliót fizettek be.

Az ügyészség a három férfi ellen csalás miatt emelt vádat – írja a Pest Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!