Díjátadóval zárult az 50. Tokaji Írótábor

Vágólapra másolva!
A számos kulturális programmal kísért, Közélet és irodalom címmel meghirdetett jubileumi Tokaji Írótábor – hagyományainak megfelelően – díjátadóval zárult augusztus 25-én.
Vágólapra másolva!

Az 50. Tokaji Írótáborban

az előadásokon és szakmai vitákon túl többek közt koncertek, színházi előadás, kötet- és lapbemutató, borkóstoló várta az idei táborozókat és az érdeklődő közönséget,

valamint átadták az ötvenedik évfordulóra megújított Millenniumi Irodalmi Emlékparkot, amelyet Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány elnöke és Koncz Zsófia államtitkár, országgyűlési képviselő ajánlott a közönség figyelmébe.

Átadták az ötvenedik évfordulóra megújított Millenniumi Irodalmi Emlékparkot Forrás: Origo

A rendezvénysorozat díjak átadásával zárult.

A Tokaji Írótábor díját idén Soltész Márton irodalomtörténész, a tábor monográfusa kapta. Nagyhordó-díjban részesült Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész, művészetkritikus. Hordó-díjjal Jónás Zoltán rendezőt, Pósa Zoltán írót és Salamon Konrád történészt tüntette ki az elnökség.

A kitüntetéseket Koncz Zsófia miniszterhelyettes és Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a díjazottaknak Forrás: Origo

A Magyar Írószövetség Debüt-díjait idén is ezen az ünnepségen adták át: első kötetükért a díjban részesült Gál János költő, Fehér Csenge prózaíró és Szeder Réka költő.

A kitüntetéseket Koncz Zsófia miniszterhelyettes és Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a díjazottaknak, s munkásságukat L. Simon László, Szentmártoni János és Bertha Zoltán méltatták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!