A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Színes programok várják a Benczúr Házba látogatókat

benczúr ház postás művház
Vágólapra másolva!
Folytatódnak a kulturális programok a Benczúr Házban. A Zeneszalon est szeptember 27-én lesz megtartva, melyen Volkmann Róbert és Liszt Ferenc négy kézre írt darabjaival örvendezteti meg a látogatókat Baráz Ádám és Alisa; október 13-án Wass Albert est kerül megrendezésre Benkő Péter és Ferenci Attila színművészek közreműködésével; november 23-án pedig Jókai Anna születésének 90. évfordulójára emlékeznek majd.
Vágólapra másolva!

2022. szeptember 27. 19 órától ezúttal Volkmann Róbert zeneszerző életével és munkásságával ismerkedhetnek meg alaposabban, akik aznap a Benczúr Házba látogatnak.

Az est során Volkmann, valamint Liszt Ferenc kevésbé gyakran játszott zongorára, négy kézre írott kompozícióiból hallható majd jónéhány.

Közreműködik az AlisAdam PianoDuo, azaz Baráz Ádám és Baráz Alisa.

A belépőjegy 3000 Ft, melyet a szalon@banffyszalon.hu e-mail címen igényelhetnek vagy megvásárolható a jegy.hu oldalon az alábbi linken: https://www.jegy.hu/program/banffy-zeneszalon-volkmann-es-liszt-est-139310

2022. október 13. 19 órától pedig Wass Albert est kerül megrendezésre, aminek a középpontjában az író prózai munkássága áll, például részletek hangzanak el a Te és Világ, a Tizenhárom almafa című művekből, az önéletrajzi írásainak kevésbé ismert szakaszaiból, novellák Szent László királyról vagy a tordai hasadék kialakulásáról.

Nem maradnak ki ikonikus versei sem – Üzenet haza, A hontalanság hitvallása vagy a Bujdosó imája Valamint részleteket láthatnak ifj. Szalai Róbert: A fenyőktől a pálmafákig című dokumentumfilmjéből.

A Fenyőktől a pálmafákig című dokumentumfilmben Wass Albert maga mesél floridai otthonában arról ifj. Szalai Róbertnek, hogy hogyan jutott el Erdélyből Floridába. A film melléklete a dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnökének kiadásában „Örökségkönyv – Wass Albert szellemi hagyatéka a Kárpát-medencében és a nagyvilágban" címmel megjelent emlékkönyvnek.

A belépőjegy 3000 Ft, mely megvásárolható a jegy.hu oldalon az alábbi linken: https://www.jegy.hu/program/wass-albert-est-139612/876003 valamint igényelhető a szalon@banffyszalon.hu e-mail címen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!