Magyar striciket fogtak Berlinben és Budapesten - videó

LOVER BOY RÁCS MÖGÖTT, lover boy, rendőrség, házkutatás, elfogató parancs, letartóztatás, szerelmet színlelve bírt rá nőket a berlini prostitúcióra
Vágólapra másolva!
Egy magyar bűnszervezet egyik tagja szerelmet színlelve bírt rá nőket berlini prostitúcióra. Az emberkereskedő bűnbanda három tagja az Europol magyar-német nemzetközi kooperációjának köszönhetően már rács mögött van, társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.
Vágólapra másolva!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomoz B. József monori lakossal és társaival szemben több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt.

szerelmet színlelve bírt rá nőket berlini prostitúcióra egy férfit, társait is elfogták, egy bűnözőt még keresnek Forrás: police.hu

A beszerzett bizonyítékok alapján a bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét. A módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára. Az összetoborzott lányokat aztán vagy repülővel, vagy kisbusszal vitték el Berlinbe, ahol bérelt lakásokban szállásolták el őket.

A csoport egyik tagja volt az ún. lover boy, aki az odaérkező lányokat többször azzal bírta rá a prostitúcióra, hogy szerelmet színlelt nekik.

Az áldozatok szóbeli eligazítását, a szexuális szolgáltatások pontos árszabásának megállapítását, és a minimum megkeresendő napi bevétel összegének meghatározását követően Berlin bizonyos, az bűnözői körrel bevédett utcáin kezdtek el dolgozni.

házkutatást tartottak a fővárosban elfogott férfinél Forrás: police.hu

Az emberkereskedők folyamatos megfigyelés alatt tartották őket, minden ügyfél után beszámolási kötelezettséggel tartoztak. A bűnbanda vezetőjének irányítása alá tartozó utcaszakaszok használatért a lányoknak naponta 150 eurót kellett fizetniük, míg a fennmaradt összeget volt, hogy teljes egészében elvették tőlük. Ha pedig nem keresték meg az elvárt napi 150 és 300 euro közötti összeget,

egyszerűen nem engedték be őket az utcáról, rájuk kényszerítve ezzel a további prostitúciós munkavégzést.

Az áldozatok ellenállása, illetve az elvárt magatartási szabályok betartásának elmulasztása esetén lelki terror alatt tartották, és nem egyszer meg is verték őket. Arra is volt példa, hogy a lover boy az egyik tanúként már kihallgatott áldozatot utólag azzal fenyegette, hogyha megtudja, hogy rosszul beszélt a nyomozóknak, bántani fogja.

több mindent lefoglaltak Forrás: police.hu

A KR NNI emberkereskedelem elleni nyomozói a német társhatóságokkal együtt dolgoztak a futtatók tevékenységének megismerése, illetve a lányok védelme érdekében. Ennek köszönhetően összesen 25 lányt sikerült azonosítaniuk az ügyben.

A beszerzett terhelő bizonyítékok alapján szeptember 21-én Budapesten és Berlinben egyszerre csaptak le a bűnbanda három tagjára.

Hazánkban a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztálya, valamint a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság állományával közösen fogták el budapesti tartózkodási helyén a 32 éves B. Józsefet, akit a kapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság el is rendelt.

Németországban a KR NNI Európai Nyomozási Határozat (ENYH), illetve az ügyben kiadott európai elfogatóparancsok alapján a berlini társhatóság képviselői és a KR NNI munkatásaival együtt fogták el berlini lakcímükön a bűnbanda két vezetőjét, a 40 éves L. Zsoltot és a 45 éves C. Ildikót. Átkutatták a lakást és az autójukat is lefoglalták, ők pedig kiadatási őrizetben várják a sorsukat.

kommandósok törtek rá a lányfuttatóra Budapesten Forrás: police.hu

A német és magyar hatóságok által végrehajtott közös akciónap sikeres végrehajtásához a KR NNI előzetes felkérésére műveleti támogatást biztosított az Europol Berlinben és Budapesten is személyesen, illetve a helyszíneken biztosították a bűnözőktől lefoglalt telefonok forenzikus vizsgálatát.

A bűnbanda negyedik tagját, a 30 éves Pusztai Csabát még keresik a rendőrök.

A KR NNI belföldi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. Aki tud valamit arról, hol lehet, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről