Még mindig hallja a késelő iszonyatos hörgését a hős újpesti rendőrnő

Újpest, Kassai utca, rendőr késelés, rendőrök lelőttek egy embert
Vágólapra másolva!
Már eltelt több mint egy év, mégis máig kísérti a társát kis híján halálra késelő férfi hangja Szarvas Erikát, aki megmentette Lingvai Péter életét. A rendőrpárost hősként tisztelik, és azt mondják, a majdnem tragédiába torkolló eset megváltoztatta az életüket.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, csendháborítás miatt kellett egy újpesti társasházba kivonulnia 2020 szentestéje napján a rendőrpárosnak, ám az agresszív tettes őrjöngeni kezdett, és az egyenruhásokra támadt. Kés volt nála, amivel azonnal megszúrta Lingvai Pétert, így társának, Erikának nem volt más választása: kénytelen volt a késes férfit megfékezni - foglalta össze a történteket a Bors.

– emlékezett vissza a lapnak Péter.

Miután az épületbe beléptek, semmi különöst nem hallottak. Erika liftbe szállt, Péter pedig a lépcsőt választotta, ezért mire utóbbi felért a hatodik emeletre, a társa már megérkezett a hetedikre.

– mesélte Erika.

A férfi akkor éppen

egy sarokban guggolt, és ököllel verte a falat.

Péter tudta, hogy a férfit meg kell bilincselniük.

A támadás utáni helyszínelés a Kassai úti társasházban Fotó: Koncz Márton - Origo

"Próbáltam a földön tartani. Sikerült megragadnom az egyik karját, amit igyekeztem Erika felé nyújtani, hogy rá tudja helyezni a bilincset. Akkor még nem volt egyértelmű, hogy a drogoktól hatalmas energiája volt. Engem is sikerült kibillentenie az egyensúlyomból, és mivel csak a fél karján volt bilincs, valahogy sikerült elővennie a nála levő, nagy pengéjű kést" – idézte fel a férfi.

Azonnal szúrt és vágott.

A penge a combját, hasát, mellét, lapockáját és vállát érte, illetve a támadó kis híján a fülét is levágta.

Tizenegyszer lőtt

Erika a társa és a saját védelme érdekében kénytelen volt elővenni a fegyverét. Először csak a támadó lábába lőtt, de ez nem volt elég. Ezután még többször,

összesen 11-szer használta a fegyverét.

Valamennyi lövés talált. A férfi a 6. emeleten összeesett és meghalt.

- mondta.

Az első 24 óra kritikus volt Forrás: BRFK

"Igaz, hogy elvett egy életet, de egy másikat, az enyémet megmentette. Erikának köszönhetem, hogy élek" – szögezte le Péter. Majd azt is elmondta, miután sikerült megfékezni a támadót, az első, akit felhívott, az édesanyja volt.

Nem sokkal később kórházba szállították és megműtötték. Az első 24 óra kritikusnak számított, akkor még nem lehetett tudni, hogy életben marad-e.

"A kábítószerek eszméletlen pusztításra képesek. Az eset után tudtam meg, hogy

Akkor teljesen jól szituáltnak tűnt, udvarias és együttműködő volt. Emlékszem, hogy még elnézést is kért, mert szégyellte magát, és a büntetést is kifizette" – fejezte be Erika.

Testvérként tekintenek egymásra

A rendőrpáros a Borsnak elmondta azt is, hogy testvérekként tisztelik egymást. Péter szülei jelképesen a lányukká fogadták a rendőrnőt, Erika és Péter pedig egy közös tetoválást is csináltatott. Jelenleg nem járőröznek, de mindketten a rendőrségnél dolgoznak. Erika a kommunikációs osztályt erősíti, Péter pedig a bűnmegelőzési területen dolgozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!