Hány év börtönt kaphat Herczeg Zoltán?

Celeb vagyok ments ki innen Herczeg Zoltán Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Vágólapra másolva!
A Blikk jogi szakértőket kérdezett arról, mi várhat Herczeg Zoltánra, a népszerű divattervezőre, akit kábítószeres ügyben gyanúsítanak a rendőrök, mégpedig kereskedelemmel.
Vágólapra másolva!

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy Herczeg Zoltánnál kábítószergyanús anyagot talált a rendőrség, ami miatt letartóztatásba helyezték a divatgurut. Ha a gyanú beigazolódik, Herczeg akár nyolc év börtönre is számíthat.

Súlyos büntetésre számíthat a divattervező Fotó: Polyák Attila - Origo

"A kábítószer büntetőjogilag releváns mennyiséget minden esetben a tiszta hatóanyag- tartalom határozza meg, amit igazságügyi szakértő állapít meg a lefoglalt anyagokból. Csekély mennyiségről beszélünk THC hatóanyag esetében hat grammnál, kokain esetében két grammnál, amelynek a büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjed. Jelentős mennyiségű kábítószerről van szó, ha a csekély mennyiség hússzorosát meghaladja a lefoglalt anyagok hatóanyag-tartalma, (Megjegyzés: Tehát nem a lefoglalt drog mennyisége, hanem a benne lévő hatóanyag tartalom) ilyenkor öttől húsz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki" - mondta a lapnak általánosságban Dr. Kaposi Gergely védőügyvéd, aki azt is hozzátette, a gyakorlat szerint a harminc napos letartóztatás tovább három hónappal is meghosszabbítható a nyomozati események függvényében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!