Valóra vált rémálom: hétszer törölték egy turista járatát

Vágólapra másolva!
Egy Tiranában nyaraló turista hazautazása igazi rémálommá vált, amikor egymás után hétszer is másik időpontot mondtak neki a tervezett indulási időre. A kiszolgáltatott turistákat egy szállodába helyezték el. A légitársaság végül sms-ben tájékoztatta az utasokat.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Rahul Majji Tiranaban töltött nyaralása után szeretett volna repülővel hazajutni, de valóra vált az egyik rémálma, a járatát többször is törölték és kiszolgáltatott helyzetbe került. 

Nem csupán kellemetlenséget okozott neki a helyzet, hanem attól is félnie kellett, hogy esetleg kirúgják a munkájából, a vendéglátásban dolgozik. 

A Ryanairrel utazott volna haza a kora délutáni órákban, de az indulás időpontja mindig egyre későbbre tolódott és csak este 10-kor jelezték nekik, hogy nem indul a járat, így egy szállodában helyezték el őket. 

A szállodában nem volt meleg víz, a padló és a mosdó is koszos volt, és senkivel sem tudott kapcsolatba lépni a légitársaságtól. 

Őszintén szólva meg vagyok rémülve. Dolgoznom kellett volna tegnap este is, szombaton reggel és este is. Félek, hogy elveszítem az állásomat, mivel a hétvégék a legnehezebbek a vendéglátásban. Műszakvezető vagyok, szóval szükségük van rám ott, rémálom lesz a kollégáim számára"

- mondta Majii.

Miután többször sikertelenül lépett kapcsolatba a légitársasággal, kapott egy sms-t, hogy mikor indul a következő járata. 

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy a Tiranából Edinburgh-be tartó járat az éjszaka folyamán késett a repülőgép műszaki hibája miatt. Az utasokat értesítették, és éjszakai szállást biztosítottak számukra, miközben a mérnökök szervizelték a repülőgépet, ami az eredetileg vártnál tovább tartott. Az utasok becsült indulási időre vonatkozó frissítést kaptak, miközben igyekeztünk tájékoztatni őket.

image

Korábban már beszámoltunk járatkésésekről és dühös utasokról, amikor a nyaralószezon közepén volt, hogy órákig étlen-szomjan, betegek esetében gyógyszer nélkül vesztegeltek az utasok a váróban, és a megnyugtató válasz helyett csak újabb járattörléseket vagy késéseket láttak a kijelzőkön.  A WizzAir ismét járattörlést hajtott végre, amelynek következtében egy teljes gépnyi utas rekedt a podgoricai repülőtéren pár hete. Egy vulkánkitörés miatt több légi járatot töröltek augusztusban Új-Zélandon, mert hamufelhő szabadult fel. Itt írtunk arról, mikor jár kártalanítás a repülőjárat törlése vagy késése esetén. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!