Gulyás Gergely: A kormány legfőbb célja a családok és a háztartások megvédése

Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ keddi, Magyarország 2022-2023 című rendezvényének volt a vendége.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ Magyarország 2022-2023 című rendezvényén. A politikussal Szánthó Miklós főigazgató és Kovács István stratégai igazgató beszélgetett. Gulyás Gergely az országgyűlési választások tapasztalatairól elmondta, hogy a korábbi évekkel szemben az ellenzék - személyi konfliktusai és világnézeti különbségei ellenére - egységes maradt a választásokig.

Ez azonban tartalom nélküli, kizárólag a hatalom megszerzésére létrejött összefogás volt, miközben a miniszterelnök-jelöltjük bántóan alkalmatlan volt a feladatra.

"Ez nem jelenti azt, hogy a roncsderbi többi, vele versenyző politikusa közül ne ő lett volna a legalkalmasabb" - jegyezte meg. Hozzátette, az ellenzéken belül önmagában az összefogás miatt ismét eluralkodott a csodavárás, de végül

a jelentős külföldi anyagi támogatás ellenére is minden korábbinál nagyobb vereséget szenvedtek.

Hangsúlyozta a Központ igazgatóival folytatott kerekasztal-beszélgetésen, hogy a Fidesz-KDNP cselekvőképes kormányzását megbecsülik a választók, ez derült ki tavasszal is.

A hatékonyság kulcsa az, hogy a pártszövetség egységes, nem terheli a nyugati koalíciós kormányokra jellemző konfliktusok sora.

Más európai országokban épp ezt a hatékonyságot tudják ellehetetleníteni akár külső erők is a kisebb koalíciós kormánypártokon keresztül. Arra is kitért, hogy

a nyugati országokban a médiának akarnak megfelelni a kormányzó erők is, a hagyományos néppártok, mint a Fidesz - melyek mély társadalmi gyökerekkel rendelkeznek

- eltűntek. A nyugat-európai médiumok témaválasztására pedig legfőképpen az amerikai média van döntő befolyással - tette hozzá.

A magyar sajtó sokszínűsége - ezen belül a valódi konzervatív sajtó léte - nem csupán az Európában egyedülállóan teljes sajtószabadság, hanem a szuverenitás garanciája is.

Az orosz-ukrán konfliktus gazdasági következményeiről szólva Gulyás Gergely kiemelte, hogy

az energiaválságot a háború és a rá adott, elhibázott uniós szankciós lépések okozzák.

A magyar gazdaság alapjai a 2010 óta meghozott intézkedéseknek köszönhetően stabilak. Nem fenyeget a munkanélküliség megugrása, a gazdaság nincs rossz helyzetben. Viszont az energiaárak növekedése óriási terheket ró az államra és egyensúlyi problémákat okoz. Ebben a helyzetben is a családok és a háztartások megvédése a fő célja a kormányzatnak.

Az Alapjogokért Központ bejegyzése alább tekinthető meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!