A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Karácsonyék közbeszerzés nélkül adtak pénzt egy Soros-szervezetnek

fővárosi közgyűlés, Városház utca 9-11., 2022. 11. 30., Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Egy beszerzési eljárás keretében kiválasztott külső partner, amellyel beszerzési eljárás mellőzésével kötött közel ötmilliós szerződést a Karácsony Gergely vezette főváros: a Közélet Iskolájának és Budapest baloldali vezetésének, úgy tűnik, sikerült fából vaskarikát csinálnia.
Vágólapra másolva!

A közösségi költségvetési „tanács függetlensége, az önkormányzati befolyás minimálisra csökkentése érdekében a tanács munkáját segítő csoportvezetőket nem a hivatal adta, hanem egy beszerzési eljárás keretében kiválasztott külső partner. Az idei évben a Közélet Iskolája Alapítvány..." – olvasható a Karácsony Gergely vezette főváros honlapján.

Az adatRADAR által kikért szerződésben ugyanakkor ez áll: a „jelen szerződést (...) a Felek „A közösségi költségvetési tanács ülésének levezetése" tárgyában beszerzési eljárás mellőzésével kötik meg."

Feloldhatatlan az ellentmondás a két állítás, a közlemény és egy 4.900.000 forint értékű szerződés között.

Budapest költségvetésének egy szeletéről, 1 milliárd forintról 2020 óta elvileg az itt élők dönthetnek. Bizonyos feltételek mellett bárki javasolhat fejlesztési célokat, az ötleteket aztán az önkormányzat előszűri, majd a fent említett tanács tovább szűkíti a kört. Arról, mit valósítanak meg végül Karácsony Gergelyék, közönségszavazás dönt.

Ez néha érdekes eredményre vezet. A VI. kerület baloldali vezetése által alkalmazott Gergely Vera „Legyenek közérthetőek a hivatali levelek, tájékoztatók, dokumentumok" című projektje például 1721 szavazattal bekerült legutóbb a tizennyolc nyertes közé.

A nyelvész-aktivista kezdeményezésére így 15 millió forintból kezdődhet meg a „városházi nyelvművelés".

A közösségi költségvetési tanácsnak összesen 60 – vagy akörüli tagja van.

E tekintetben a Közélet Iskolája és a főváros között megkötött szerződés, annak műszaki leírása, továbbá a budapest.hu oldalon található tájékoztató, és a szervezet beszámolója nem teljesen következetes:

  • hol konkrétan hatvan főről, hol maximum hatvanról van szó;
  • hol azt írják, hogy a kerületeket 2-2 fő képviseli, hol azt, hogy lehetőleg annyi;
  • maximum 14 delegáltat pedig – az egyik állítás szerint – általában a sérülékeny csoportokat képviselő szervezetek jelöltjei közül sorsolnak ki, egy másik szerint viszont a kiválasztásnál elsőbbséget élveznek a fővárossal együttműködő „Esélyteremtő Budapest" munkacsoport tagjai.

A tisztánlátást nehezíti, hogy egy-egy dokumentumon belül is eltérő megfogalmazásokat használnak: a Közélet Iskolája szakmai beszámolójának 3. oldalán például „közel 60 fős" tanácsról olvashatunk, a következő oldalon viszont már az áll, hogy a részvevőkből 12 ötfős csoportot alakítottak, vagyis a tanácsban hatvanan voltak.

Karácsony Gergely ismét hazugságspirálba került Fotó: Csudai Sándor - Origo

4.900.000 forint felhasználásáról van szó, ennyit fizetett ki ugyanis a Fővárosi Önkormányzat a baloldalhoz közel álló civil szervezetnek.

Részletek az Adatradar oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!