Majdnem 2 millió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy férfi többször is kölcsön kért az ismerősétől azzal, hogy visszaadja a pénzt. Összesen majdnem 2 millió forintot csalt ki az idős asszonytól. Emellett egy leszázalékolt, 49 éves férfitól kölcsön kérte a telefonját, azonban vissza nem adta. A különös visszaesőnek számító férfit minősített csalással és sikkasztással vádolja az ügyészség.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019 elején szabadult a börtönből. 2020 őszén Győrben találkozott egy régi ismerősével, egy 67 éves özvegyasszonnyal, akit arra kért, hogy vegyen neki egy mobilt, amit az asszony meg is tett. A férfi másnap azt mondta neki, hogy a telefont ellopták, és kellene neki két új készülék és hozzá tartozó előfizetés, amelyeket szintén megkapott. Ezután a férfi decemberben további kölcsönöket kért az asszonytól különböző indokokkal.

Albérleti díjra többször, temetésre, téli gumira, közjegyzői díjra, tanfolyamra, taxira, PCR tesztre, rezsire, tankolásokra, utazási költségre, rendőrségre, pénztárgépre és élelemre is kért pénzt.

A férfi eleinte azt ígérte, hogy az autója eladásából fogja visszaadni a kölcsönt, később pedig azt, hogy egy ismerősétől vár 10 ezer eurót.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az asszonynak összesen 1 912 996 forint kárt okozott ezzel a csaló.

Emellett a férfi 2021 januárjában egy 49 éves, leszázalékolt ismerősétől kérte kölcsön a telefonját. A hívás után már csak a telefon tokját adta vissza a férfinak. A 70 ezer forint értékű telefont napokig használta azzal a SIM kártyával, amit az özvegyasszony vett neki.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek számító férfit minősített csalással és sikkasztással vádolja, amiért akár 7 évre is börtönbe kerülhet.

Arra az esetre, ha a férfi bevallja a tettét, csak három és fél év fegyházbüntetést és közel 2 millió forint vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről