Most már tudjuk: ilyen idő lesz karácsonykor

Karácsony 2022, vásár, troli, busz, fény, fénytroli, fénybusz, ünnepek, advent, adventi vásár, Adventi Ünnep Karácsonyi Vásár, vásárok, Eger, Dobó tér, Adventi vásár, karácsonyi vásár
Eger, 2022. december 18. Adventi díszkivilágítás az egri Dobó téren 2022. december 18-án. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután adtak ki a legfrissebb időjárás-jelentését.
Vágólapra másolva!

Időjárási helyzet Európában:

A szárazföldünk nagy részén ciklonok határozzák meg az időjárást. Erőteljes nyugat-keleti áramlással frontok érkeznek a kontinens nyugati részéről Közép-Európán át a Kelet-európai-síkságig. Emiatt változékony, de szinte tavasziasan enyhe idő jellemző. A kivételt a Skandináv-félsziget jelenti, ott fagyos, téli idő uralkodik, és néhol a -10 fokot sem éri a hőmérséklet. Ezzel szemben Spanyolországban helyenként 20 foknál is melegebb van a kora délutáni órákban. A Kárpát-medencében is enyhe idő várható.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, mindenütt megszűnik a csapadék. Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, éjfél után a Dunántúlon ismét megnövekszik a felhőzet. Párás lesz a levegő, a Dráva mentén és az északkeleti megyékben köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet.

Vasárnap napközben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a köd napközben ritkul, de kevés helyen tartósan megmaradhat.

Legfeljebb szitálás, éjjel esetleg ónos szitálás fordulhat elő.

adventi díszkivilágítás az egri Dobó téren 2022. december 18-án Forrás: MTI/Komka Péter

Szombat estig a nyugati, északnyugati szél élénk, a középső tájakon olykor erős lesz, majd éjszakára mindenütt mérséklődik a légmozgás. Vasárnap a délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6, 11 fok között, a tartósan ködös helyeken kevéssel fagypont felett várható

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!