A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Orbán Viktor: Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok Ukrajnába

Orbán Viktor, kampány, Székesfehérvár, beszéd, körút, választás, választók
Vágólapra másolva!
Azt gondolta, mindenki a béke oldalán lesz majd, ez egy orosz-ukrán háború, mi pedig magyarok vagyunk, ebből ki kell maradni - mondta Orbán Viktor Székesfehérváron. A baloldal azonban más álláspontra helyezkedett, mert a vezetőjük azt mondta: Ukrajna a mi háborúnkat vívja - tette hozzá a miniszterelnök. Orbán Viktor beszélt a családvédelmi népszavazásról is. Csak a Fidesz tudja megvédeni a családjainkat - mondta a hatalmas tömegnek.
Vágólapra másolva!

„Négy éve is sokan eljöttek, négy éve is nagy győzelem lett a vége. Fehérvár a mi szerencsehozó talizmánunk" – emlékeztetett a miniszterelnök bevezetőjében. Ezután támogatást kért a két jelen lévő fideszes képviselőnek, Törő Gábornak és Vargha Tamásnak. Elmondta:

Orbán Viktor, csakúgy mint négy évvel ezelőtt, leszögezte: eszük ágában sincs bezárni a kampányt, ez a kampányhajrá nyitórendezvénye.

Hozzátette: az elmúlt napokban sok millió emberhez bekopogtattak, a Facebookon is megnyomták a kampányt, de a legfontosabb időszak az utolsó napok időszaka. 13 óránk lesz, hogy megnyerjük a választást – mondta, és emlékeztetett a 2002-es választásra: volt, hogy már szombaton is a nemzeti oldal volt számbeli fölényben, volt, hogy hétfőn is, csak épp vasárnap nem volt elég szavazó. Most ez nem fordulhat elő ismét.

Orbán Viktor: Más kérdések magasodnak most Magyarország előtt, mint a háború előtt Fotó: Koncz Márton - Origo

Két lehetőség volt

A baloldalról szólva elmondta: „számunkra kedvező állapotban, megbillent állapotban van", azonban van egy előnyük: már évek óta tudnak kampányolni, „míg nekünk kormányozni kell". „A kampány elején két lehetőség volt: visszatérhetünk a bukott múlthoz, vagy folytathatjuk a 12 éve elkezdett munkát.

Arra is számított, hogy a nemzetegyesítésről is kell majd beszélnie - mondta. A háború azonban mindent megváltoztatott – mondta a kormányfő.

„Más kérdések magasodnak most Magyarország előtt, mint a háború előtt. Nem először látunk háborút a szomszédban. 1999-ben éppen csak hogy beléptünk a NATO-ba, az már másnap úgy döntött, hogy beavatkozik a második jugoszláv háborúba.

Most két hatalmas ország vívja a küzdelmet, az egyik közülük atomnagyhatalom. Ennek kockázata összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a jugoszláv háborúé volt" – mondta.

"Nem igaz, hogy pocsék ország lennénk"

„Azt gondoltam, mindenki a béke oldalán lesz majd, ez egy orosz-ukrán háború, mi pedig magyarok vagyunk, ebből ki kell maradni. A baloldal más álláspontra helyezkedett, mert az ellenfél vezetője azt mondta: Ukrajna a mi háborúnkat vívja. Ez nem a mi háborúnk" – mondta a miniszterelnök.

- emlékeztetett.

"Nem vagyunk pocsék ország" Fotó: Koncz Márton - Origo

Nem igaz, amit Gyurcsány mond, hogy pocsék ország lennénk - mondta a miniszterelnök. Nagyszerű ország vagyunk, minden segítséget megadunk azoknak, akik futnak a baj elől. „Megértjük az ukrán elnököt is, aki mindent megtesz, hogy minél több európai országot bevonjon a háborúba. Ez egy ukrán szempont, azt megértéssel fogadjuk. A kormánynak nem is velük van baja, hanem a baloldallal" – szögezte le a miniszterelnök.

- magyarázta.

Orbán Viktor: A világnak elment az esze

Szóba került a gyermekvédelmi népszavazás is, mely legalább olyan fontos, mint a parlamenti választás, mert hosszú időre elrendezhet dolgokat Magyarországon.

Orbán Viktor szerint a világnak elment az esze, olyan divatok ütik fel a fejüket, hogy az ember csak néz. Nem hitte volna, hogy az alkotmányba egyszer bele kell írni, hogy az apa férfi, az anya nő.

- jelentette ki a miniszterelnök.

Nehéz körülmények között kellett helytállni az elmúlt években, ezért köszönetet mondott azoknak, akik kitartottak a kormány mögött, és támogatták. Még két nap van hátra, aztán partraszállás - mondta a miniszterelnök. Háromnapnyi kemény munkával nyerhetünk négy biztonságos évet. Tegyük fel az i-re a pontot, ha mindnyájan eljönnek, akkor nem lesz baj - zárta beszédét Orbán Viktor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!