A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat elnökét. Agócs János három éve áll az önkormányzat élén. Hivatali vesztegetés elfogadása miatt folyik a nyomozás. Agócs a baloldali pártok támogatását élvezte, Márki-Zayjal közösen pózolt is. 
Vágólapra másolva!

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, hozzátéve: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

– zárul a KNYF közlése.

Őrizetbe vették Agócs Jánost Forrás: Mandiner

Arról egyelőre nincs hír, hogy Agócs János elnöknek pontosan milyen szerepe lehet a korrupciós ügyben, mint ahogy arról sem, hogy a nyomozó ügyészek kezdeményezik-e Agócs letartóztatását, vagy más kényszerintézkedés meghozatalát ellene az illetékes nyomozási bírónál. Agócs Jánost 2019-ben választották meg az ORÖ elnökének.

Márki-Zayjal pózolt

Ő volt az, aki az országgyűlési választások kampányidőszakában arról beszélt, lehallgatják őt és munkatársait, amiért az ORÖ feljelentést tesz. Ugyancsak ő volt az, aki Sztojka Attila kormánybiztost vádolta meg zsarolással.

Agócs egyértelműen a baloldal embere, 2022. január elején több roma politikussal együtt Márky-Zay Péterrel pózolt. A baloldali miniszterelnök-jelölt a "közös harcunkhoz megfelelő képviselet is szükséges roma testvéreimmel" szöveggel osztotta meg a fotót közösségi oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!