A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Milliókat loptak el egy debreceni Covid mintavételi pontból

a bejáratnál leszakított kulcsos doboz nyoma a helyszínelők fotóján
a bejáratnál leszakított kulcsos doboz nyoma a helyszínelők fotóján
Vágólapra másolva!
Lopás miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség két olasz és egy magyar férfi ellen, akik Debrecen belvárosában loptak el milliókat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az idősebb olasz férfi évek óta Debrecenben él. Egy autószervizben volt alkami munkát, ahol megismerkedett egy ott dolgozó magyar férfival. Munkájuk során megtudták, hogy egy konténerben kialakított Covid mintavételi pontot fognak elhelyezni Debrecen belvárosában.

A két férfi ismerte a konténer belső elrendezését, sőt az ajtót nyitó kódot is, és azt is tudták, hogy a bevételt egy széfben tárolják, amit két-három hetente gyűjtenek össze.

Elhatározták, hogy betörnek és megszerzik a bevételt.

Az olasz felhívta gyermekkori barátját, aki 2021. október 29-én Olaszországból Magyarországra jött, majd együtt terepszemlét tartsanak. A debreceni férfi autót, ruházatot, cipővédőt és maszkot biztosított olasz társainak, akik másnap 22 óra 30 perckor megjelentek a helyszínen. Az idősebb olasz az autóban várt, míg társa a konténerhez ment. Az ajtót ugyan nem tudta a kóddal kinyitni, de úgy döntött, nem adja fel, letépte a falra szerelt dobozt és kifeszítette belőle a kulcsot, amivel bejutott.

A polcra erősített széfet a polccal együtt kiszakította és magával vitte.

Az idősebb olasz gázt adott. Az autóval egyenesen egy debreceni telephelyre mentek, ahol felfeszítették a széfet és benne lévő több mint 2,2 millió forintot eltették. A fiatalabb olasz hazament és a pénzt is magával vitte, majd felélte.

a bejáratnál leszakított kulcsos doboz nyoma a helyszínelők fotóján Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopással okozott kár nem térült meg, így a Covid pont tulajdonosa bejelentette a kártérítési igényét. A debreceni rendőrök a nyomozás során két autót és egy mobiltelefont is lefoglaltak. A Debreceni Járási Ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő tolvajokat

nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolta meg,

amit a két olasz férfi társtettesként, magyar társuk pedig bűnsegédként követett el. Vádiratukban indítványozták, hogy a Debreceni Járásbíróság a két külföldivel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, egyiküket utasítsa ki Magyarországról, a debreceni férfit pedig küldje börtönbe amellett, hogy szabjon ki pénzbüntetést és adjon helyt a kifosztott covid pontos kártérítési igényének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!