Megszólalt a baleset reggeléről a 17 éves pomázi fiú, akit elgázolt a HÉV, majd kómába esett

HÉV, gázolás, Pomáz
Vágólapra másolva!
Csaknem teljesen felépült a kóma után az a 17 éves fiú, akit még ősszel elgázolt a hév Pomázon. Matyit az orvosok várhatóan három hét múlva engedik haza a rehabilitációról. A középiskolás beszélt a Borsnak a balesetről és a jelenlegi állapotáról.
Vágólapra másolva!

A 17 éves fiú éppen iskolába indult a pomázi otthonából egy őszi reggelen, amikor figyelmetlenül a vágányra lépett, és kis híján halálra gázolta az érkező HÉV-szerelvény.

– mondta a Borsnak a tinédzser, aki a gázolás pillanatában elvesztette az eszméletét.

Csak akkor nyerte vissza tudatát, amikor már a szerelvény alatt feküdt, és éppen a tűzoltók másztak be érte. Arra még emlékszik, hogy feltették a mentőhelikopterre, majd a kórházban betolták a műtőbe, de a hétórás operációt követően kómába esett.

Forrás: Pomáz-Tűzoltóság

Matyi tudja, hogy sokaknak vannak emlékei arról, hogy a kómás állapotában mik történtek körülöttük a kórteremben, ám ő nem rendelkezik ilyenekkel. Mi több,

az ébredése utáni néhány hét alatti eseményeket sem tudja felidézni.

„Beszélni szerencsére ugyanúgy tudok, mint régen. Tulajdonképpen a bicegő járástól eltekintve majdnem teljesen helyrejöttem. A rehabilitációm még körülbelül három hétig tart, utána hazamehetek a kórházból” – közölte örömmel Matyi.

A fiút a kórházban sok barátja, a szülei és a két testvére is látogatta, a barátnője is kitartott mellette.

„A kedvesemnek csupán az nem tetszik, hogy 20 centivel rövidebb a hajam, és 30 kilóval kevesebbet mutat alattam a mérleg. Ilyen sokat fogytam. Hozzáteszem, nem zsírt adtam le, hanem színtiszta izmot. A hobbim a testépítés volt, remélem, előbb-utóbb a konditerembe is visszatérhetek. Jelenleg 60 kiló vagyok. A műtétek hatására viszont nőttem 5 centit!” - fejezte be Matyi.

Zsolt, a fiú édesapja mindehhez hozzátette: a család már megkönnyebbült, hogy a legrosszabb lehetőséghez képest Matyi szinte karcolásokkal úszta meg a balesetet. A fiúnak jó esetben nem kell évet ismételnie, az osztályozóvizsgáit májusra tűzték ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!