Rendszeresen megerőszakoltak egy ötéves kislányt egy újpesti gyerekotthonban

FRA - RENTREE SCOLAIRE schoolbag back to school apprehension hands duvets cartable ecole ecole primaire enfant enfants illustration rentree rentree scolaire mains couettes education complicite versailles Horizontal SCHOOL CHILD GIRL FAMILY
Little girl carrying a school bag and going to school in Versailles with her family. Petite fille portant un cartable et se rendant ŕ l'école ŕ Versailles avec sa famille. (Photo by Karine Péron Le Ouay / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy ötéves kislányt többen és rendszeresen is szexuálisan molesztáltak az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában a gyanú szerint - írta a Blikk. A baloldali vezetésű önkormányzat intézményében hosszú ideig semmit nem tettek, majd megpróbálták eltussolni az ügyet. A Gyurcsány-párti alpolgármester csak óriási késéssel tett rendőrségi feljelentést.
Vágólapra másolva!

Az otthonban a szülők rendszeresen látogathatják, sőt akár ki is vihetik a gyerekeket, így történt ez a kislánnyal is - egy ilyen alkalommal édesanyja vette észre rajta az összetéveszthetetlen sérüléseket. Azonnal jelezte a nevelőknek, akik pedig továbbították ezt a vezetőnek. A kislányt viszont csak másnap vitték orvoshoz, előtte ellátták, megmosdatták, így sok olyan nyom odaveszett, ami később segíthetett volna a történtek tisztázásában - írta a lap.

A kép illusztráció! Forrás: AFP

Az intézetben ennek ellenére mindössze a legutolsó, december 11-én történt abúzus kapcsán indult belső vizsgálat.

A baloldali vezetésű önkormányzat azt állítja, hogy ők csak most tudták meg az egészet, nem is értesítették őket, ami sokat mond arról, mennyire ellenőrzik a saját intézményüket.

Trippon Norbert, a Gyurcsány-párti alpolgármester - aki gyakorlatilag megpuccsolta a jelenlegi polgármestert, Déri Tibort, és valójában irányítja a kerületet - jelentős késéssel csak most tett feljelentést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak miatt folytatnak nyomozást, egyelőre nem hallgattak ki senkit gyanúsítottként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!