Hogy vannak az életveszélyes sérültek?

M1, autópálya, baleset, 26-os kilométer, személyautók, kamion, ütközés, kigyulladt autók, karambol, 2023. 03. 11. Pest vármegye határa, Mány, Bicske, Zsámbék
Vágólapra másolva!
Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy az M1-es autópályán, Mály térségében tömegbaleset történt, amelyben harminckét autó, öt kisteherautó és hat kamion volt érintett. A járművek közül tizenkilenc autó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki, összesen 39 embert kellett kórházba szállítani.
Vágólapra másolva!

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Rengeteg autó éget ki a súlyos tömegbalesetben Fotó: Major Kata - Origo

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán pedig azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg - jelezte - írja a Blikk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!