Magyar Péter állva tapsolta az Ukrajna katonai támogatását követelő Ursula von der Leyent - a mentelmi ügye múlhat azon, hová helyezkedik

Vágólapra másolva!
Hiába hazudta azt Magyar Péter a kampánya alatt, hogy nem lesz Brüsszel alázatos szolgája, most már látszik, hogy a diszkópolitikus mindent megtesz annak érdekében, hogy mentelmi jogát megtartsa és ne kelljen felelősséget vállalnia bűneiért.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész nemrég kezdeményezte Magyar Péterrel szemben a mentelmi eljárást. Ennek hátterében a politikus nyári botránya áll, mely során kiskorú lányoknak tett szexuális ajánlatokat, egy férfi telefonját pedig a Dunába dobta. Így most Magyar Péter mentelmi joga és személyes szabadsága az Európai Parlament, azon belül is az Európai Néppárt kezében van.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a soros magyar elnöksége terveit, a néppárti Ursula von der Leyen kapott szót. Az Európai Bizottság elnöke – sokszor nem a szakpolitikai kérdésekre reagálva – éles politikai kritikákat fogalmazott meg Orbán Viktorral szemben, valamint bejelentette, hogy tovább kell folytatni Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását. Magyar Péter mindezt állva tapsolva fogadta - írta a Mandiner. 

Ez jól mutatja, hogy Magyar mindent elkövet annak érdekében, hogy továbbra is mentelmi joga mögé bújjon, és ne kelljen felelősséget vállalnia tetteiért. Ha ehhez fegyvereket kell küldenie Ukrajnának és belesodornia Magyarországot a háborúba, megteszi.

Ismert, hogy Magyar Péter korábban még a mentelmi jog eltörléséért kampányolt, most azonban kitart a sajátja mellett, mondván, hogy csak akkor hajlandó lemondani róla, ha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!