Szijjártó Péter: Hamarosan biztonságba kerülhet újabb nyolc magyar állampolgár Szudánból

CAVUSOGLU, Mevlüt; SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2023. január 31. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. január 31-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Rövidesen biztonságba kerül újabb nyolc magyar állampolgár Szudánból, az érintettek mind jól vannak, folyamatos velük a kapcsolat - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a szófiai repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető jó hírekről számolt be az evakuációs műveletekkel kapcsolatban, aláhúzva, hogy kollégái személyes kapcsolatban vannak azokkal a magyarokkal, akik már Etiópiába vagy Dzsibutiba jutottak, és jelenleg a papírmunkát végzik a hazatérés érdekében.

Majd hozzátette, hogy már mindössze két magyar állampolgár van a szudáni fővárosban, Kartúmban, ahol a harcok zajlottak.

- mondta. "Remélem, hogy néhány órán belül itt is újabb jó hírekkel szolgálhatunk" - fogalmazott.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az érintett nyolc ember mind jól van, folyamatos velük a kapcsolat, voltak, akik még képet és videót is küldtek az aktuális helyzetükről.
"Természetesen folyamatosan tájékoztatni fogom önöket (...) az evakuációs műveletek állásáról" - emelte ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!