A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felmosta a padlót a baloldallal Orbán Viktor a Parlamentben

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Budapest, 2022. június 27. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 27-én. Mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (b). MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A kormány vállalása, hogy az év végére az infláció egyszámjegyű lesz, elindult az árfigyelő rendszer, augusztus 1-től pedig 15 százalékra emelkedik a boltokra vonatkozó kötelező akciózás mértéke, a háború és a szankciók ellenünk dolgoznak, de ellenszélben is teljesítjük a vállalásunkat - minderről Orbán Viktor kormányfő beszélt az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában hétfőn. Szólt arról is, hogy ebben az évben 116 ezerrel forinttal emelték a fegyveres dolgozók fizetését és jövőre is ezt tervezik, többek között azért, hogy nyaraljanak, és tudjanak pihenni. Orbán Viktor kijelentette, nem fogják hagyni, hogy migránsgettó legyen Magyarországon. 
Vágólapra másolva!

– fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, válaszolva a Gyurcsány-párti Kálmán Olga azonnali kérdésére. A kormány vállalása, hogy az év végére az infláció egyszámjegyű lesz – húzta alá a kormányfő. Mint mondta, elindult az árfigyelő rendszer, augusztus 1-től pedig 15 százalékra emelkedik a boltokra vonatkozó kötelező akciózás mértéke.

A háború és a szankciók ellenünk dolgoznak, de ellenszélben is teljesítjük a vállalásunkat – közölte Orbán Viktor. Emlékeztetett, hogy a baloldal elvett egy havi nyugdíjat, egy havi fizetést, valamint emelték az alapvető élelmiszerek áfáját. Nem fogjuk engedni, hogy még egyszer elkövessék azt Magyarországgal szemben, amit egyszer megtettek – húzta alá a kormányfő.

Orbán Viktor ismételten alaposan helyretette a balodali képviselőket Forrás: MTI/Kovács Attila

A kormány nem hagyja, hogy migránsgettó legyen Magyarországon

A legutóbbi ülésen a Tisztelt Ház elfogadta a vendégmunkásokról szóló törvényt – válaszolta Orbán Viktor, miután Lukács László György, a Jobbik képviselője arról beszélt, hogy a kormány félmillió idegent akar Magyarországra hozni. A miniszterelnök jelezte, hogy

Kiemelte: ez Európa legszigorúbb szabálya, csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van, továbbá aki behozza a vendégmunkást, annak kell érte felelősséget vállalnia. A migrációt és a vendégmunkások ügyét egyértelműen elkülönítettük. Ez az egyik legsziorúbb törvény, és ezt be is fogjuk tartani és tartatni – mondta a kormányfő.

Bevándorlóországról beszél, miközben a pártelnöke megszavazza a kötelező migránskvótát. Megszavazza a maga elnöke, hogy migránsgettót hozzanak létre Magyarországon. Ez ellen harcolni fogunk, és nem fogjuk hagyni – hívta fel a figyelmet a kormányfő.

Orbán Viktor: Mi ezt nem csináljuk meg!

Orbán Viktor Novák Előd (Mi Hazánk) kérdésére azt válaszolta, vannak országok, ahol az illegális bevándorlóktól elkobozzák az értékeiket. Mi is rendszeresen átnézzük a migránshelyzetet, mindegyiküket nem tudjuk börtönbe zárni - tette hozzá.

Az igazság, hogy akik átjönnek, azok elég nyomorult helyzetben lévő emberek, és nem visz rá minket a lélek, hogy erőszakosan fellépjünk velük szemben - fogalmazott a kormányfő. Vannak országok, ahol ezt csinálják, de mi nem tesszük ezt.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha azt tennénk, amit a Mi Hazánk javasol, akkor eljárást kellene indítani, mert jogállamban élünk. Ha nem akarjuk, hogy itt maradjanak, akkor vissza kell küldeni őket, és ezért az a jó nekünk, ha minél hamarabb visszaküldjük őket - tette hozzá.

Ismerjük el az ott dolgozók munkáját, ahelyett, hogy lebecsülnénk őket! - zárta a kormányfő.

Jövőre is emelkedni fog a rendőrök fizetése Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Nekünk Magyarország az első

Idősebbek vagyunk, de figyelünk a fiatalabbak véleményére. Kicsit mégis furcsa, hogy nekem most elmagyarázza, hogy milyen volt a szovjet világ, amiben 26 évet éltem – fogalmazott Tompos Mártonnak (Momentum) adott válaszában Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta, hogy Tomposék szövetségeseinek köszönhetően az energia, a média, és a bankszektor többsége külföldi tulajdonban volt 2010 előtt, de mostanra ezekben a szektorokban nagyobb méretű a nemzeti tulajdon aránya, mint a külföldi.

– jegyezte meg a miniszterelnök.

Jövőre is emelkedni fog a fegyveres dolgozók fizetése

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője az Országgyűlésben a miniszterelnöknek címezve kifejtette, hogy a kormány 74 állami ingatlant elad, 32 milliárd forintért, amelyek többek között a rendőrség, a NAV, a mentőszolgálat ingatlanjai, amik nem csak üdülők. Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: az állami üdülők közül csak a történelmi jelentőségűeket kell megtartani.

Hozzátette:

A kormányfő hangsúlyozta: ebben az évben 116 ezer forinttal emelték a fegyveres dolgozók fizetését és jövőre is ezt tervezik, többek között azért, hogy nyaraljanak, és tudjanak pihenni.

Nem lesznek migránsgettók Magyarországon Forrás: AFP/Francois Lo Presti

Orbán Viktor: Nem lesz vegyi elosztó központ Soroksáron

Orbán Viktor miniszterelnök Szabó Rebeka (Párbeszéd) kérdésére azt válaszolta, vegyi elosztó központ nem fog épülni Soroksáron. Az akkumulátorgyártás kapcsán a kormányfő elmondta, hogy Magyarországon a legszigorúbb szabályok vannak érvényben, legalább olyan szigorúak, mint Németországban.

Önök hozták az egész akkumulátoripart Európába, mert az elvtársuk Timmermans ennek a legfőbb szorgalmazója - tette hozzá. Ha az új technológiát nem hozzuk ide, akkor a magyar autógyártóüzemek be fognak zárni - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Ha azt csinálnánk, amiket Önök mondanak, akkor több százezer magyar megélhetése kerülne veszélybe - tette hozzá.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy sajnos nem leszünk elsők az akkumulátorgyár-versenyben, mert a németeket nem fogjuk tudni megelőzni.

A legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat pedig be fogjuk tartatni - közölte a kormányfő.

Orbán Viktor: Amit Önök beszélnek, az zavaros, ködös, érthetetlen

Orbán Viktor Kanász-Nagy Máté (LMP) akkugyárakkal kapcsolatos kérdése azt válaszolta, lehet, több akkugyár lesz, mint LMP-párttag. A magyar gazdaságnak az a stratégiája, hogy exportra termeljen, mert ha ez nem menne, akkor az életszínvonal a felére esne - tette hozzá.

Minden beruházást és szolgáltatóközpontot próbálunk bevonzani. Amit Önök beszélnek, az zavaros, ködös, érthetetlen. A zöld átállás technológiai váltást jelent, és ha ebből kimaradunk, akkor lemaradunk, és nem adjuk fel 30 év munkáját pár zöld ködös elképzelésért - mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy "nem jöhet létre állami engedély nélkül beruházás Magyarországon.

Az Önök legsikeresebb elvtársai a német Zöldek, és ott az ottani elvtársai közölték, hogy akkugyártás révén lehet csak megőrizni a járműgyártás szintjét, és az e-mobilitást fejleszteni. Javaslom, hogy egyeztessenek az ottani elvtársaikkal

– zárta a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!