A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Örökre kiutasíthatják Magyarországról az M5-ös autópályán lövöldözőket - videó

Rendőrökre lőttek, autós üldözés, lövöldözés Budapesten, Nagykőrösi út, M5 bevezető szakasza, 2022.11.14.
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel filmbe illő autós üldözés bontakozott ki az M5-ös autópályán, amikor embercsempészek akartak meglépni az őket üldöző rendőrök elől. Az ügyészek most emeltek vádat a bűnbanda 6 tagja ellen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfiak egy olyan bűnszervezet tagjaiként érkeztek hazánkba, amely embereket csempészett Nyugat-Európába, főként Németországba. A banda több szintből épült fel, voltak vezetők, voltak olyanok, akik a szállítókat toborozták Németországban és voltak, akik a szállításhoz használt autók beszerzéséért feleltek. Nem ők, mások szervezték a határon átjutást és kísérést és megint mások voltak az úgynevezett előfutók.

A bűnbanda tevékenysége kiterjedt Magyarország mellett Szerbiára, Németországra és Norvégiára is.

rendőrökre lőttek, autós üldözés, lövöldözés Budapesten, Nagykőrösi út, M5 bevezető szakasza, 2022.11.14. Fotó: Polyák Attila - Origo

Tavaly ősszel négy szállító - két iraki, egy német és egy török férfi – és két iraki előfutó beszerzett egy kisbuszt és felkészült az embercsempészésre. Az egyik előfutó felhívta a szállítók figyelmét arra, hogy az autóban elhelyezett egy fegyvert arra az esetre, ha összetűzésbe kerülnének a rendőrökkel, mivel a szállítást minden áron végre kell hajtani.

2022. november 14-én hajnalban a két iraki szállító a magyar-szerb határnál felvett egy kisbuszba 21, magát szírnek valló migránst.

Ezek az emberek több mint 25 millió forintnak megfelelő összeget fizettek a csempészeknek.

A kisbuszt a két iraki előfutó egy külön autóval kísérte. Ez idő alatt a német és a török szállító egy budapesti hotelben várt.

Rendőrökre lőttek, autós üldözés, lövöldözés Budapesten, Nagykőrösi út, M5 bevezető szakasza, 2022.11.14. Fotó: Polyák Attila - Origo

Az M5-ös autópályán, Budapest közelében, a két szállító észrevette, hogy több rendőr üldözőbe vette őket. A kisbusz sofőrje gázt adott és cikázni kezdett a sávok között, ami fokozott terhelésnek tette ki a migránsokat, akik már amúgy is nyomorogtak a kicsi, levegőtlen raktérben.

Az előfutók elhajtottak, de még telefonon szóltak a szállítóknak, hogy ne álljanak meg és átadták bűnbanda Norvégiában tartózkodó főnökének az utasítását:

használják a fegyvert.

Az anyósülésen ülő 21 éves, iraki férfi megtette, amit parancsoltak neki. Többször rálőtt a rendőrökre. A Nagykőrösi úti felüljárón megálltak és a kisbuszt és migránsokat hátrahagyva el akartak szaladni. Nem sokkal később a TEK munkatársai elfogták őket egy erdőben.

Az ügyészség a 4 iraki férfival szemben bűnszervezetben, vagyoni haszonszerzés céljából, államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával, fegyveresen elkövetett embercsempészés, 2 társukkal szemben bűnszervezetben részvétel miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékhez. A vádiratban valamennyiükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozták és annak megállapítását, hogy a 4 iraki férfi esetében kizárt legyen a feltételes szabadságra bocsátás. Emellett javasolták, hogy őket véglegesen, 2 társukat pedig határozott időre utasítsa ki a bíróság Magyarországról.

https://www.origo.hu/itthon/20221114-rendorokre-es-artatlan-emberekre-is-rafogtak-a-fegyvert-embercsempeszek.htmlÍgy fogták el a menekülő lövöldözőket Budapesten, a Nagykőrösi úton - videóhttps://www.origo.hu/itthon/20221114-migransokat-rejtegettek-az-embercsempeszek-akik-reggel-budapesten-kezdtek-lovoldozni.htmlDrámai részletek: rendőrökre és ártatlan emberekre lőttek Budapesten az embercsempészek, akik migránsokat rejtegettekhttps://www.origo.hu/foto/galeria/20221114-rendorokre-lottek-budapesten-nagykorosi-uton-2022.htmlMegrázó képek a budapesti lövöldözés helyszínéről, a Nagykőrösi útról - fotógalériahttps://www.origo.hu/itthon/20221114-rendorokre-lottek-budapesten-a-nagykorosi-uton.htmlRendőrökre lőttek Budapesten, a Nagykőrösi úton
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!