Beactive Day: ezen a napon bárki ingyen kipróbálhat többféle sportot

edzőterem edzés sportos nő konditerem súlyzó Ezek a tápanyagok elengedhetetlenek rendszeres sportolás mellett
Vágólapra másolva!
A Beactive Day egy évente megrendezett európai kampány, amely a testmozgás örömét ünnepli és hangsúlyozza a testmozgás fontosságát. A gyerekektől az idősebb korosztályig mindenkit ingyenes sportolási lehetőséggel várnak a kampányhoz csatlakozott edzőtermek, szabadidőközpontok, egyesületek és sportszervezetek. A Beactive Day szeptember 23-án lesz - nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján.
Vágólapra másolva!

A Beactive Day szeretné felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára. Ezen a napon bárki ingyen kipróbálhat többféle mozgásformát. A szervezők azt remélik, hogy ha a résztvevőknek megtetszik egy-egy sport, az év többi napján is aktívan mozognak majd. Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár úgy fogalmazott: egy felmérés szerint Magyarországon az emberek 59%-a úgy nyilatkozott, hogy soha nem sportolt semmit. Egy másik kutatás pedig azt mutatta ki, hogy naponta 37 ember hal meg Magyarországon a mozgáshiány miatt. Az államtitkárság ezen szeretnének változtatni a szabadidősport népszerűsítésével - a cél az, hogy minél többen kezdjenek el sportolni, rendszeresen mozogni - sétálni, kocogni, túrázni vagy úszni.

A Beactive Day-t a HUNactive szervezi Magyarországon. A sportnapot bemutató sajtótájékoztatón az Origo stábja is forgatott. Nézze meg a videót!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!