A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor: Magyarország nem hagyja magát

HAVASI Bertalan, ORBÁN Viktor, Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
Budapest, 2023. január 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. január 13-án. Középen Törőcsik Zsolt műsorvezető, jobbról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
2022 jól jelzi, hogy valami megváltozott a világban és a mi életünkben is – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott szokásos, péntek reggeli interjújában. A Jó reggelt, Magyarország című műsorban folytatott beszélgetésből készült rövid Facebook-videóban a miniszterelnök kijelentette: Beléptünk a veszélyek korába – nemcsak Magyarország, de egész Európa.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a műsorban Törőcsik Zsolt szerkesztőnek felidézte: a pandémia után háború jött, utána energiaválság, „rossz szankciók, majd azok következtében magas infláció". A migráció eközben – folytatta a kormányfő – folyamatosan nő,

a határainkon a nyomás pedig nagyjából most már akkora, mint a nagy, 2015-ös migrációs invázió idején volt.

Ezek a dolgok összeadódnak, a háború láthatóan elhúzódik, egyre véresebbé válik – foglalta össze a miniszterelnök, aki szerint a legfontosabb most az, hogy a magyaroknak tevékenyen, aktívan kell reagálniuk a válságra.

„Ahogy a magyar nyelv mondja: Ne hagyjuk magunkat! Lehet, hogy veszélyek vannak, de Magyarország nem hagyja magát!" – mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!