Gyurcsány jelöltje Karácsony

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél ellenzék főpolgármester-jelölt kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása polgármesterjelölt politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY vála
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodásokkal készül a jövő évi választásokra Gyurcsány pártja, az MSZP-vel és a Párbeszéddel próbál "erősödni". Kiderült az is: újból lepaktált egymással Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely.
Vágólapra másolva!

Választási együttműködési megállapodásokat kötött Gyurcsány Ferenc pártja - derül ki a párt friss posztjából. Mint írják, a Gyurcsány-vezette elnökség a döntéseket a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében hozta meg.

Abban bíznak, hogy a megállapodások "érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselőtestületek vezessenek."

A Gyurcsány Ferenc és családja nevével fémjelzett DK a döntés értelmében az MSZP-vel és a Párbeszéddel is együttműködik.

Az MSZP-vel az egész országban együttműködnek majd: a szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. A Gyurcsány-párt emellett döntött a nem baloldali irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések "egész sorában" is a polgármesterjelöltek támogatásáról.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Átfogó, országos megállapodás született a DK és a Párbeszéd között, a Párbeszéd Zöld Minimum programját is figyelembe véve" - írja optimista hangvételű jelentésében a DK. E megállapodás "tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben."

Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc jelöltje lesz Karácsony Gergely főpolgármester is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!